Направи си сам дърводелска течност: удобна - издръжлива

Направи си сам дърводелски плот Направи си сам дърводелски плот

Можете да направите всичко на тази работна маса. Тази великолепна дърводелска пейка е идеална платформа за създаване на всички видове дървообработващи проекти. Дизайнът не е труден за сглобяване, но изисква методологичен процес на изграждане. Най-важното е, че работната маса трябва да е функционална. Идеята е малко амбициозна, но направете дърводелска пейка за правене сама може би начинаещ у дома, притежаващ малък трион за маса и ренде за настолен компютър.

 

материали:

 • A) Многослоен плот 1 7,6 x 60 x 152 cm 1 бр.
 • Б) 4 дъски от ела 3,5 х 8,5 х 51 см (напречни опори).
 • В) 4 смърчови дъски 8,5 х 8,5 х 76 см (крака).
 • Г) Рафт 2 х 40 х 105 см
 • Д) Две смърчови дъски 3,5 х 10 х 114 см (дълги опори).
 • F) Заден панел 2 x 52 x 98 cm

тук схема на дърводелска работилницакъде ще отидат материалите.

Направи си сам дърводелски плотКак да си направим дърводелска пейка направи си сам може да чете подробни инструкции на сайта, ще намерите връзката под стъпка по стъпка снимки. Накратко отделни точки.

 1. Първо трябва да направите плот. Как е подредена многослойната структура, е показано по-долу на снимката. В горната част има четири реда отвори, в които е поставено специално оборудване, а в комбинация с други аксесоари и винт за дървообработка, плотът може да държи детайла почти всяка форма разумен размер. Топ производството започва в склада. Трябват ви два LVL залепени фурнирни греди. Това е като масивни листове шперплат. Всяка е 4,5 x 24 см и 480 см дължина. Нарежете на склад или в магазин на две парчета от 150 см и едно 180 см.
 2. Инсталирайте оградата 8,5 см и направете първия пропуск. Не забравяйте да използвате буталка.
 3. Направете един пропуск. Затворете триона и поставете оградата на 7,5 см. Вземете всяка от шестте части, които сте видели, поставете ръба на оградата на триона и отново преминете през триона. Защо? Този метод елиминира незначителни недостатъци..
 4. Прекарайте всяка част през рендето за пейка, за да получите равномерно равна и права повърхност без восъчно защитно покритие, което се нанася върху гредата.
 5. Поставете четирите части от LVL върху равна работна повърхност и нанесете лепило върху повърхността на всяка част, като използвате валяк за боядисване. Заключете частите, като използвате останалите части на плота като еталонната равнина и затягащия елемент.
 6. Използвайте силни части от дървен материал. За да не лепи лепилото, покрийте частите с восъчна хартия.
 7. Поставете залепени възли върху равна повърхност. Отделете частите и начертайте водеща линия за отворите на повърхността на всяка част. Завършете горната част чрез залепване и затягане на четирите секции.
 8. След затягането използвайте скрепер, за да премахнете втвърдените лепилни топки. След това обърнете плота и маркирайте контурите на подложките за монтиране на менгемета, за да ги изрежете 1,5 см дълбочина.
 9. След това направете основа и монтирайте горната част, както е показано на диаграмата.
 10. Сухите прилепват краката и страничните крака, докато ги държите заедно. Използвайте квадрата, за да проверите монтажа. Без да разкъсвате части, пробийте дупки за болтове на каретата.
 11. Заключете краката и кръстосаните опори. Използвайте рутер и малко фаска за разхлабване на ъглите на краката и напречни опори.
 12. Пяснете краката и кръстосаните опори с шкурка.

Направи си сам дърводелски плот

Направи си сам дърводелски плот

Направи си сам дърводелски плот

Направи си сам дърводелски плот

Направи си сам дърводелски плот

Направи си сам дърводелски плот

Направи си сам дърводелски плот

Направи си сам дърводелски плот

Направи си сам дърводелски плот

Направи си сам дърводелски плот

Cнаправете дърводелство направете самиРазбира се, не най-лесната задача, но ако си поставите конкретни цели за самостоятелно подобряване на дома, обучение на децата и само правилната организация на работното пространство, тогава статията “Направи си сам дърводелска течност, чертежи, инструкции стъпка по стъпка» https://expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi ще ти е полезно.Наистина има много интересна информация и как да направите детска работна маса със собствените си ръце, да оборудвате място за инструменти, да направите работна маса за трион за лице, маса за шлифовъчна машина и много друга полезна информация.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...