Как да направите трайна и удобна стойка за хамак: майсторски клас

стойка за хамак стойка за хамак

Ако го направите направете сами хамак багажник, тогава първото изискване е надеждността. В този случай първоначалната идея беше да се направи преносима версия, но в крайна сметка багажникът се оказа по-тежък от планирания, но беше невероятно силен и лесно издържа на тегло до 120 кг. Но основната особеност на това стойки за хамак, можете да го направите дори с минимални умения. Въпреки че дизайнът се оказа малко тромав, но не и сложен. Ще отнеме малко да се занимава с кръстовете, ще ви отнеме време, но бързането тук е излишно, защото трябва да сте абсолютно сигурни в надеждността на дизайна, само тогава можете напълно да се отпуснете и да се насладите на почивката си.

 

Необходими материали:

 • 4х4 лъч с дължина 3,7 м
 • 2 4x4 бара с дължина 2.4 m
 • 4 дъски с дължина 2,5 м
 • 4 поцинковани болта 15 cm
 • Болтове за очи 10 см 2 бр
 • Винтове 8 cm

Как сами да си направите дървена стойка

 1. Отрязайте 4х4 барове с дължина 2,4 м на 140 см. Това, което остава, ще отиде на крака. Прикрепете 8 см бримки. Въпреки че не е необходимо, но да подкрепя по-удобно.
 2. Ъглови опори, Вероятно би било възможно да се направи без използване на по една опора от всяка страна, но тук използвахме 2 настилки (отрязани под ъгъл от 45 °) на всеки край за допълнителен монтаж, Завийте ги от всяка страна, като се уверите, че ъглите са равномерни, след което пробийте дупка за болта.
 3. крака, Използвайте това, което сте отрязали от барове 4х4. Намерете центъра и изрежете на ширина 9 см с дълбочина 4,5 см.
 4. Крайни скоби, Използвайте останалите краища на палубите, за да направите крайните скоби. Това е, което трябва да направите стабилизирайте багажника, Когато се завинтва, поставете стойката отстрани и завийте краката към основата с няколко винта; така че да не се подхлъзват при движение на багажника.
 5. По същество стойката е готова, центрирайте и затегнете очните болтове на вертикалните стълбове. Можете да изпитате хамак.

направете сами хамак стелажи

направете сами хамак стелажи

направете сами хамак стелажи

направете сами хамак стелажи

направете сами хамак стелажи

направете сами хамак стелажи

Стойка за хамак, удобно нещо, което можете да поставите навсякъде. Можете да го направите сами и не само от дърво, но и от PVC тръби или метал, например. Искате ли да знаете повече? В статията „Направи си сам хамак стойка 700 снимки, рисунки, инструкции» https://expert-h.com/gamaki/stojka-svoimi-rukami-prosto Ще намерите различни опции, с рисунки и стъпка по стъпка снимки.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...