Удобен пясъчник - пейка с кутия за играчки: рисунки, стъпка по стъпка снимки + инструкции

пясъчна пейка пясъчна пейка

Да направя такова направете сами пясъчник за деца, ще отнеме много повече усилия, отколкото просто да събориш четири дъски и да изсипеш куп пясък в средата. Тук дървената конструкция е издръжлива и привлекателна. Кутия в единия край осигурява на децата удобно място за съхранение на играчки. В противоположния край има вградени седалки, където децата могат да седят, докато играят.

Възглавница от чакъл и пластмасово покритие осигуряват добра основа за пясъчника, което дава две предимства: плевелите няма да растат и водата няма да се натрупва. Чакъл и облицовка предотвратяват изтичането на пясък от кутията. Ето как изглежда на диаграмата.

направете сами пясъчник за деца

Как сами да си направите пясъчник: стъпка по стъпка

  1. Околете площта 122 х 244 см с помощта на колове и въжета. Отстранете цялата трева вътре в подложката. Изкопайте прав окоп с ширина 5 × 10 см около периметъра на района, точно вътре в коловете и въжето.
  2. Инсталирайте първия ред дъски в изкопа, така че ъглите на последователни редове блокираха се взаимно, Добавете или премахнете почвата, за да изравните ъглите. Пробийте два отвора през страните на гредата, чукнете с пирони. Когато измервате от вътрешната страна на единия край, маркирайте вътрешния ръб на кутията 45 см от двете страни. Подравнете стената на кутията с маркировките, след това поставете почвата от двете страни.
  3. Извадете дървото и изкопайте 8-сантиметров улук при маркировките. Горният ръб на чекмеджето трябва да бъде 2 см по-нискаотколкото горния ръб на първото ниво на стената на пясъчника. Добавете или премахнете почвата, докато кутията е на правилната височина. След това фиксирайте страните на пясъчника с нокти. Заспивайте 5 см груб чакъл в секцията с пясъчник и покрийте с трайна пластмасова обвивка. На всеки 30 см направете дренажни отвори.
  4. Инсталирайте втория слой барове. Започвайки от краищата, забийте прътите с нокти. Поставете останалите дъски на кутията отгоре на първата и ги закрепете също.
  5. Изрежете клиповете за пода и поставете една към всяка странична стена по долната част на чекмеджето. Прикрепете поцинковани винтове за дърво, За да осигурите дренаж, отрежете дъските за пода и ги поставете върху скобите на интервали от 3-5 см между дъските. Прикрепете с винтове.
    Отрязваме дъските на капаците и поставяме една до друга, така че краищата да са равни. Нарежете шиповете на мястото си върху капака, по един в края и един в средата. Закрепете с поцинковани винтове. Прикрепете капака към пясъчната рамка, като използвате фрикционни бримки, подходящи за деца.
  6. Нарежете стоповете. Маркирайте 2 см надолу от горния ръб на пясъчната кутия в два ъгъла. Подравнете горните ръбове на шиповете на пейката с маркировките и закрепете с винтове. Подстригване на ъглови дъски за ъглов дизайн дължина под ъгъл 45 ° във всеки край. Поставете в ъгъл и прикрепете към шиповете с винтове. Изрежете дъските на пейката по дължина с ъгъл 45 ° във всеки край. Притиснете към ъгловата пейка и след това прикрепете към шиповете. Повторете тази стъпка за втората ъглова пейка.
  7. Маркирайте зоната с ширината на плочките около периметъра на пясъчната кутия. Отстранете тревата и почвата до дълбочината на плочката, плюс още 5 см. Изсипете слой пясък и изравнете с дъска. Поставете плочката върху пясъчна основа, започвайки от ъгъла на пясъчната кутия.

направете сами пясъчник за деца

направете сами пясъчник за деца

направете сами пясъчник за деца

направете сами пясъчник за деца

направете сами пясъчник за деца

Ясно е, че има много опции за пясъчниците. В тази статия "Направи си сам пясъчник с капак. Снимка, рисунка. С поетапни снимки» https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnica-svoimi-rukami-s-kryshkoj Ще намерите много интересни проекти.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...