Как да направите костенурка от хартия: 5 стъпки за начинаещи (Майсторски клас)

оригами костенурка оригами костенурка

Костенурките са едни от най-старите живи влечуги и сред много народи често са символ на най-различни качества, от издръжливост до плодородие. Оригами костенуркиНаправи си сам сгънат е чудесен начин да отдадеш уважение на тези уникални създания. Трябва да кажа, че повечето модели оригами на това животно заради черупката са доста сложни. Но морето хартиена костенурка - Лесен проект за начинаещи.

 

Деца на шест години и повече ще се справят с занаята без много трудности, може да ви е необходима помощ за най-малките. Всъщност е много просто, просто трябва пет стъпки и един квадратен лист хартия, Можете да вземете правоъгълен лист, просто изрязан до желания размер. Ако хартията е боядисана само от едната страна, започнете от цветната страна на хартията надолу.

  1. Сгънете листа на половина по диагонал и разгънете. След това разрежете наполовина по другия диагонал. Резултатът трябва да е триъгълник, както е на снимката. Повдигнете лявата и дясната страна на триъгълника нагоре, за да съответства на горната точка.
  2. Сгънете долните клапи на триъгълниците надолу, за да докоснете най-ниската точка на хартията. Сгънете горната част на клапите. Това ще бъдат предните крака на костенурката.
  3. Внимателно изрежете права линия по средната гънка, като се започне от върха и завършва в средата на листа. Ако правите с дете, използвайте защитни ножици.
  4. Сгънете клапите, които току-що отрязахте в същата посока, в която сте сгънали клапите в предишната стъпка. Това образува задните крака на костенурката.
  5. За да направите черупката, сгънете лявата и дясната страна. Сгънете долната точка нагоре, след това надолу, оставяйки лека празнина. Стъпка оформя главата на костенурката и допълва фигурата.

оригами хартиена костенурка

оригами хартиена костенурка

оригами хартиена костенурка

оригами хартиена костенурка

оригами хартиена костенурка

оригами хартиена костенурка

оригами хартиена костенурка

Ако желаете, можете да украсите оригами костенурка химикалки с филц или цветни моливи. Тази част е чудесен начин да изразите своята креативност на малки деца.

Ако искате да научите как да направите по-сложен модел на костенурка или други животни от хартия със собствените си ръце, ето голяма статия "Оригами хартиени животни. Инструкции стъпка по стъпка + 800 снимки» https://expert-h.com/iz-bumagi/zhivotnye-origamiкъдето ще намерите популярните модели оригами на лъв, слон, кон. Симпатични хартиени занаяти бухалка, катеричка, екзотични модели оригами на носорог и маймуна. За всяко животно има майсторски клас със стъпка по стъпка снимки, направете свой собствен хартиен зоопарк с децата, ще бъде забавно.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...