Легло от метални тръби: схема на монтаж, инструкции стъпка по стъпка

легло с таванско помещение легло с таванско помещение

Днес много популярен модел таванско легло, Как е привлекателна? Ако имате нужда от допълнително място за съхранение; имате нужда от повече пространство за определен период от време; искате вашия малък домашен офис да се превърне в стая за гости. По принцип таванското легло ще помогне за максимално използване на пространството и добавяне на пространство за работа, съхранение или релакс. От това ръководство ще научите как да сглобявате Направи си сам таванско легло, изработено от метални тръби, Всяка стъпка се илюстрира с схема.

 

Размери таванско легло 212 x 190 x 96 cm, теглото е приблизително 80 кг, рамката в този случай е проектирана за двоен матрак, но това не е трудно да се промени, ако искате матрак с различен размер.
Ако имате нужда списък на тръби и адаптери с размери, можете да разгледате сайта, връзката под снимката с диаграми.

Как сами да сглобите таванско легло от тръби (кратка инструкция)

  1. За да сглобите рамката на леглото, първо сглобете всяко легло. Общо има 5 вертикални стелажа с височина 212 см. На диаграмата (Фиг. 1) показва как всички стелажи трябва да бъдат свързани и кои фитинги да се използват. За два стелажа вляво използвайте фланцов монтаж след това тройник с един изход и страничен тройник 90 градуса, а отгоре на коляното.
  2. Вертикалното положение в крайния десен ъгъл се сглобява с помощта на фланец, прикрепен към основата, след това тройник със страничен изход 90 градуса и е блокиран от коляно на страничния изход. И накрая два стелажа в центъра, които се използват за оформяне на стълбата на рамката на леглото, се сглобяват с помощта на фланцов фитинг за основата, след това 5 фитинга с един изход и се затварят с лакът на 90 градуса. Обърнете вниманиече 4 фитинга с един изход за тройник ще бъдат обърнати един към друг, а другият ще сочи в другата посока, за да приеме горните двустепенни опори.
  3. Събиране на всички вертикални опори, можете да инсталирате страните на рамката. На диаграмата (Фигура 2) показва страните, които се сближават заедно, а следващите диаграми (фигури 3 и 4) показват всяка от отделните страни и как хоризонталните опори са прикрепени към стойките. Тук се нуждаем от тръба с дължина 96 см, за да свържем стелажите за сглобяване на страните.
  4. Със сглобени странични опори можете цялостен монтаж на рамкатачрез съединяване на страните и сглобяване на стълбите. (фигура 5)
  5. За да прикрепите страните на рамката, първо попълнете секцията на стълбите. Диаграмата показва (Фигура 6) как да се сглоби стълба. След като сглобите секцията на стълбата, можете да завършите рамката, като прикрепите четирите тръбни секции, които се използват за парапет около горния рафт. Преди да прикрепите тръбите, не забравяйте да поставите 2 арматури на парапета. Те могат да бъдат свикнали платформи за матрак, За парапетите от задната страна на рамката са необходими тръби 190 см, а парапетите отпред - 125 см тръби.

Сега леглото на таванското помещение е напълно сглобено.

схема на тръбно легло

схема на тръбно легло

схема на тръбно легло

схема на тръбно легло

схема на тръбно легло

схема на тръбно легло

схема на тръбно легло

схема на тръбно легло

схема на тръбно легло

Предимството на металните легла не само в силата си, никой няма да спори с това, но в зависимост от стила на вашия интериор, те могат да създадат специален дизайн. Например, днес мебели в индустриален стил или таванско помещение, Ако харесвате този стил и предпочитате надеждни и издръжливи неща, прочетете голямата статия „Направи си метално легло, 700 снимки + инструкции стъпка по стъпка» https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya. Разбира се, сами да си направите легло не е лесна задача, но използването на метални тръби значително опростява задачата.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...