Най-простият беседка: без материали за боклуци, инструкции + стъпка по стъпка снимки

най-простата беседка най-простата беседка

Има много инструкции как да направите беседки от дървен материал, облицовка, профилна тръба, но тук можете да видите най-минималния и евтин вариант. По-точно, безплатно, защото почти всички материали са взети на сметище. Това примитивно прост беседка, направена сама направен от един ентусиаст за обществена градина. Целта е без разходи. Разбира се, що се отнася до естетиката, все още можете да спечелите допълнителни пари, но все пак това е беседка.

 

За строителството са използвани такива материали.:

  • Четири оградни стълба с височина най-малко 2 m
  • 8 парчета дърво с дължина от 50 до 60 см
  • Панел за огради, използван на строителни площадки за покриви
  • 16 винта и четири дебели пластмасови торбички
  • Платно или тента, достатъчно голям, за да покрие беседката (не е показана на снимката)

Необходими инструменти: трион, електрическа бормашина, лопата, стълба

Стъпка 1: Поддържаща подготовка

Използвайте 8 парчета дърво, за да закрепите стълбовете. Както е показано на снимката, накарайте ги да седят под ъгъл от 45 ° без изпъкнали ъгли, които биха могли да повредят брезента, необходим за покритие. Панелът трябва поставете в жлебатака че не е необходимо да се фиксира. Изрежете стълбовете с дължина 250 см с очакването, че 30 см ще отидат на земята.

Стъпка 2: Защита на краката

Вместо да използва импрегниране, авторът реши да опита друг метод, използвайки дебел найлонови торбички за покриване на дъното на стълбовете. Пластмасата не се разлага, така че да е здраво закрепена към опорите, теоретично трябва да работи.

Стъпка 3: Монтаж на стълбове

Изкопайте дупки с дълбочина 30 см, поставете стълбовете и запълнете празнините с почва и забийте.
Разстоянието между двойките зависи от размер на покривния панел, Пластмасовите торбички трябва да стърчат над земята, така че вероятността от проникване на вода е по-ниска. След това повдигнете покривния панел от единия край до спирката в колоните, които са по-близо един до друг. Използвайте стълба, след това отидете до другия край и повдигнете.

Стъпка 4: Друг начин

Трудно е да се фиксират дървени части върху метал, затова авторът реши да намери прост начин - да прореже жлеб за тел, След това закрепете скобите с два винта. Всеки пост трябва да има две стойки, така че нищо да не се люлее.

Остава да хвърлите брезент и да го обезопасите, така че вятърът да не се откъсне от покрива. Изграждането на беседката отне само два дни работа и не струва нищо.

как да направите беседка от материали за боклуци

как да направите беседка от материали за боклуци

как да направите беседка от материали за боклуци

как да направите беседка от материали за боклуци

как да направите беседка от материали за боклуци

как да направите беседка от материали за боклуци

как да направите беседка от материали за боклуци

как да направите беседка от материали за боклуци

9как да направите беседка от материали за боклуци

Този пример показва, че ако искате, можете да изградите най-простата беседка безплатно. Но ако искате да научите как да направите истинска беседка, да вдъхновите гордост и да доставите удоволствие, тогава в тази статия “Gazebo направи сам проекти, 800 снимки + инструкции стъпка по стъпка» https://expert-h.com/besedki/proekty-foto-poshagovye-instrukcii Ще научите как да изберете стил, дизайн, материал и да определите мястото. Има най-различни варианти - от тухла, от дърво, поликарбонат, дори с покрив, изработен от тръстика.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...