Как да си направим лавица от чекмеджета: проста идея = уникален дизайн

рафт за книги от чекмеджета рафт за книги от чекмеджета

Рафт за книги, изработен от кутии от шперплат, е лесно да направите със собствените си ръце. Готовият продукт е обикновена шкафче за книги, което може да се използва както на закрито, така и на открито. Полица за книги, изработена от чекмеджета Изглежда страхотно с книги и други декоративни предмети, а на открито там можете да поставите саксии за цветя. Дървените щайги са функционални, евтини и многофункционални, могат да бъдат шлифовани или оставени груби, боядисани или лакирани, като цяло, използвайте всякакви възможности и фантазии, със сигурност няма да направите по-лошо. Плюс това, това е много прост начин за увеличаване на потенциалното ново пространство за рафтовете с книги!

 

материали:

 • три дървени щайги, два с капаци
 • дюбели от дърво 8 мм
 • тръби (тук е използвана медна тръба с дължина 1,5 см. Дюбелите трябва да бъдат поставени в тръбата, но не прекалено стегнати.)
 • 8 метални скоби с винтове
 • дървени тапи
 • лепило за дърво.

инструмент

 • бормашина (свредла 95 мм и 65 мм, накрайник Philips)
 • лентов шлайф (за шлайфане на краищата на дървени дюбели)
 • клипове
 • трион (за рязане на дюбели)

Как да направите рафт с кутии със собствените си ръце

 1. Прикрепете метални скоби, Вижте снимката. Теглото на рафтовете не трябва да почива върху метални скоби, дюбели и тръби ще поддържат по-голямата част от теглото. Също така ще трябва да добавите дюбели и метални тръби, така че засега не усуквайте скобите от двете страни на всеки комплект кутии.
 2. Пробийте дупки и подгответе дюбели. Използвайте три дюбели за всеки комплект рафтове - един от вътрешната страна, където той също се поддържа от метална скоба, и два от външната страна, 5 см от всеки ръб, Пробитите дупки трябва да бъдат само коса с по-малко дървени дюбели! Смелете краищата на дюбелите с шлайф, за да съответства на дупките. По този начин рафтовете се държат от ръба на дюбела в допълнение към металната тръба.
 3. Опитайте се да дупки съвпаднаха! В идеалния случай всички кутии трябва да са квадратни и с еднакъв размер. Тъй като няма нищо перфектно, изберете подходящата точка за измерване (например задната страна на всяка кутия или капак).
 4. Събрание. Ако всичко върви добре, е време да завършите завинтването в металните скоби. За всеки предоставен набор от кутии пет точки за контакт (две метални скоби и 3 дървени дюбели), така че няма много място за маневриране. За да фиксирате дюбелите, използвайте тапи от дърво, Пробийте под ъгъл с 65 мм бормашина, след това залепете и чукнете с дървена корка. излишъци пясъчна дрема, Без тази стъпка краищата на рафтовете ще се издигнат, измествайки дървените дюбели.
 5. Подредете книги

направете сами рафт

направете сами рафт

направете сами рафт

направете сами рафт

направете сами рафт

направете сами рафт

направете сами рафт

направете сами рафт

направете сами рафт

Рафтове от чекмеджета евтин, лесен за производство и супер универсален. Направете комбинацията от размер и дълбочина, от която се нуждаете за всяка стая, от хола до пералното помещение. Техниките на производство са почти винаги еднакви. Ако искате още идеи, статията „Направете сами рафтове от чекмеджета 120 снимки, чертежи и инструкции» https://expert-h.com/polki/polki-iz-yashchikov-svoimi-rukami-foto съдържа много интересна информация по тази тема. Можете да съберете няколко направете сами рафтове от чекмеджета в един почивен ден и добавете функционалност дори и в най-малките стаи.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...