Публикувано в перголи

Направи си пергола 700 снимки стъпка по стъпка инструкции

направете сами пергола от дърво направете сами пергола от дърво

Практичен човек, живеещ в средната лента, може би може да попита, защо се нуждаем от беседка без покрив? Е, какво да кажа, вероятно тогава, защо ми трябват предни градини, алпийски хълмове или цветни лехи - за красота. Да, перголата на някои може да изглежда като незавършена структура, но това е цялото очарование, освен това тази сграда не е лишена от функционалност и най-важното е, че лекият и ажурен дизайн не създава смазващо впечатление и може да се превърне в отличие на вашата градина или лятна вила.

 

Както и да е, но интересът към този тип градинска сграда днес е много голям. Следователно в тази статия можете да разберете как да накарате пергола го направете сами, запознайте се с различните опции, използвайте стъпка по стъпка снимки, чертежи, диаграми и връзки към сайтове с подробни инструкции. Искам също да кажа, че в допълнение към външната привлекателност е доста лесно да направите пергола със собствените си ръце дори на човек без опит. Може би не всеки ще реши да изгради беседка, но с перголата специални трудности не трябва да възникват. Ще се убедите в това, когато разгледате примерите за конструкции, предложени в статията.


Как да направите пергола със собствените си ръце

как да накарате пергола го направете самиСтандартна правоъгълна пергола традиционно се монтира върху стълбове или колони. Той е идеален за катерещи растения, поради което, специално за тези цели, между стълбовете се пълнят пътеки. Перголите често се поставят на входа на градината, на стената на къщата или като отделна сграда. Можете да си купите сглобяем под формата на комплект, но пергола е сравнително лесна за изграждане от нулата, като се използва евтина обработена иглолистна дървесина. Тази стъпка по стъпка снимка на инструкцията ясно показва една от опциите Направи си класическа пергола, в случая като отделна беседка. Между другото, първата снимка показва метален лагер за опори за опори.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId065c1669e4

Пергола го направете сами стъпка по стъпка

направи си сам пергола стъпка по стъпкаДървена пергола може да бъде чудесно допълнение към всяка лятна вила, тъй като създава голяма сенчеста зона, която е идеална за ядене на открито или четене на добра книга. Преди да започнете строителството, трябва да помислите внимателно за размерите и дизайна на конструкцията, защото ако щете направете сами рисунки за пергола определено ще ви трябва. В тази статия са представени няколко типа проекти с чертежи и размери, изберете този, който е най-подходящ за вашия сайт. Направи си сам пергола по-лесно от, да речем, беседка, но за да се получи красив дизайн, е необходимо да се поддържат определени пропорции. Например, ако разстоянието между стълбовете е много по-голямо от височината им, изгледът на перголата няма да бъде много хармоничен. следователно обикновено разстоянието между опорите не надвишава три метра, Тук диаграмите показват изграждането на перголата със собствените си ръце стъпка по стъпка, само размерите са посочени в инчове (1 инч - 2,54 см). Някои съвети преди да започнете строителството:

 • за да спестите време, съберете всички инструменти на строителната площадка, преди да започнете окончателния монтаж;
 • Когато избирате компоненти, уверете се, че те са идеално прави и в добро визуално състояние;
 • нанесете няколко слоя петна върху дървени части.
 1. Първата стъпка е маркирането и монтирането на опорни стълбове. При бетониране на стълбове се препоръчва използването на временни опори, така че на последния етап, когато бетонът изсъхне, е възможно да ги регулирате вертикално, като използвате ниво.
 2. Следващата стъпка е инсталирането на решетка от страни на перголата, между дървени стълбове. Както можете да видите на снимката, трябва да използвате дървени летви и поцинковани винтове. Пробийте отворите за пробиване на двата края на компонентите, преди да ги фиксирате към стълбовете с винтове. Още веднъж точно измерете пролуките между частите.
 3. Третата стъпка е инсталирането на опорни греди. Изрежете краищата на напречните щанги по декоративен начин, ако искате да подобрите външния вид на перголата.
  За да прикрепите гредите към стълбовете, пробийте дупки през гредата и опорите, след което затегнете с болтове. Помолете някой, за предпочитане с опит, да ви помогне, когато прикрепите гредите към стълбовете.
 4. Ако живеете в район със силен вятър или просто искате малко да оживите дизайна, можете да подсилите рамката със скоби. Изрежете двата края на скобите под ъгъл 45 градуса и ги закрепете с поцинковани винтове към опоратагреди
 5. И в края е инсталирането на напречни греди. Трябва да се погрижите да направите елементите в сянка, както е показано в плановете. Много е важно да поддържате същото разстояние между ребрата, така че не бъдете много мързеливи, за да правите точни измервания старателно. Пробийте дупки през ребрата и ги закрепете към опорните греди с поцинковани винтове.
 6. Направата на напречни ленти за сянка не е трудна работа, ако използвате правилните планове и методи. Както можете да видите на изображението, е необходимо да направите няколко разрези в гредите, така че те да съответстват правилно на опорите. Направете дълбоки разрези с циркуляр и почистете отвора с длето и шкурка.

И накрая, погрижете се за финалните щрихи. Запълнете дупките дървен пълнител и оставете да изсъхне няколко часа. След това шлайфайте дървената повърхност с фина пясъчна хартия. Ако искате да защитите структурата от влага и да подобрите външния вид на перголата, нанесете няколко слоя боя върху дървени части.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId428e3f5fb9

По-долу са описани още три варианта. направете сами перголи с рисунки

направи си перголапример как да направите пергола направете го сами с инструкции стъпка по стъпка в схеми
Това е солидна конструкция, елегантен дизайн и много лесен за изграждане.

материали

 • A - 4 броя постове за поддръжка
 • В - 4 бр опорни греди
 • В - 15 броя напречни греди
 • D - 11 броя перпендикулярни пръти
 • E - 4 бр. Допълнителни опори за напречни греди
 • F - 4 бр. Допълнителна диагонална облицовка за опорни греди

Инструментите

 • Защитни ръкавици, очила
 • Митра трион, мозайката
 • Рулетка, ниво, дърводелски молив
 • бормашина

Времето за изграждане е една седмица, освен ако наистина не се напрягате.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeIdd56edcc835

Голяма правоъгълна пергола, направена сама

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId2ac200ca97

Пример за пергола с оригинални носещи колони от известния сайт ana-white

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId0327ad587a

Пергола направете беседка

Често пергола служи като нормален балдахин, за да създаде сянка. Инсталираме ги пред входа на градината или към парцела, на верандата или като пристройка към къщата. Перголата пергола се различава от перголата на павилиона само по това, че обикновено те са поставени отделно и оборудвани с перила, като обикновени беседки. Ето три варианта. как да си направим беседка за пергола направи сама с чертежи и размери.

Ето първия вариант.

 • направи си сам пергола перголаНачалният етап на строителството е създаването на подова рамка. Както можете да видите на диаграмата, е необходимо да отрежете двата края на водачите под ъгъл от 45 °. Внимателно подравнете ръбовете, пробийте направляващите отвори и поставете винтовете, за да създадете твърди шевове. Преди да затегнете винтовете, уверете се, че всички ъгли са правоъгълни.
 • Следващият етап на монтажа, инсталирането на междинни греди в подовата рамка. Поставете трупите на същото разстояние и проверете ъглите с квадрат.
 • Монтаж на вертикални греди. Това трябва да се направи много внимателно, използвайте отвес и ниво, след това пробийте дупки в гредите и фиксирайте с винтове. Като алтернатива можете да използвате винтове.
  След това трябва да инсталирате подовата настилка на пода на перголата. Както е показано на диаграмата, се препоръчва да оставите малка празнина между дъските за подови настилки. Фиксирайте краищата на дъските към гредите с поцинковани винтове. Уверете се, че главите на винтовете са съвместими с повърхността на дъската. Ако искате да укрепите здравината на пода, под щитовете, инсталирайте шипа към стелажите.
 • След това трябва да инсталирате носещите греди. За да станете красиви, можете да работите малко с мозайката, образно отрязвайки краищата на гредата
 • След това прикрепете опорните греди към горната част на дървените стълбове. Поправете всичко плътно, без да оставяте пропуски.
 • Следващата стъпка е инсталирането на покривната обшивка. Това може да стане по различни начини, например, просто поставете прътите на носещата греда и косо закрепете с дълги винтове. И можете да направите, както в случая, да изрежете жлеб от всеки край на гредата и просто да го поставите, както е показано на снимката.
 • На следващо място, инсталирайте парапета, има и различни начини, но това не е трудно. Можете да използвате опцията, показана на стъпка по стъпка снимки.
 • В края инсталирайте допълнителни горни облицовки, но това не е задължително, ако искате покривът да е по-издръжлив. За да направите това, просто трябва да попълните допълнителни релси, перпендикулярни на напречните греди.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId1429fa0622

Направи си дървена пергола  Втори вариант

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId8b2bb48c8a

Трети вариант, пергола пергола с парапет и каменен под, Разбира се, това е по-скъпа структура и също отнема време. Но ако къщата ви е направена в този стил, тогава подобна пергола ще изглежда доста впечатляваща и стилна.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeIdaa66208101

направете сами пергола от дървоНаправете сами пергола, изработена от дърво

Дизайн, който не ви осигурява подслон от вятър и дъжд, но носи прохлада, когато става дума за обедната топлина. Като цяло, нещото не е много практично, тогава защо перголите са толкова популярни? Този уникален архитектурен микс, който е обща черта на италианските ренесансови градини, често служи като тенти за пешеходни пътеки или като гроздови беседки. Днес този средиземноморски дизайн стана модерен в цял свят, дори в области, които биха изглеждали малко подходящи за такъв дизайн.

 

направете сами пергола от дървоОсвен това голям плюс е това направете сами пергола от дърво да се изгради изобщо не е трудно, дори по-лесно от обикновена беседка. Представената тук опция има височина 2,5 метра, всички размери на детайлите могат да се видят на представен чертежно можете лесно да ги промените според вашите искания. По-долу снимките стъпка по стъпка показват как да направите пергола от дърво със собствените си ръце и ако нещо не е ясно, на уебсайта можете да прочетете подробни инструкции, връзката към които е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId62a6168b64

Пергола в страната със собствените си ръце

направи си сам пергола в странатаПерголата, представена тук, е доста голяма, с опора на 8 стълба. Истината в този пример е конструкцията направете сами перголи въз основа на старата беседка, така че процесът на инсталиране на стълбовете не е показан. Авторът имаше късмет, че всички опори са в добро състояние и могат да бъдат използвани повторно. Тоест, беше необходимо да направите покрив за перголата със собствените си ръце.

В този случай хоризонталните греди инсталиран в каналипо принцип това е най-надеждният начин, така че можете да го оправите дори и без пирони, но за да бъдете по-здрави, се препоръчва да ги ноктите или завиете все едно. Представено в галерията 48 стъпка по стъпка снимки на процеса на сглобяванетака че всичко трябва да е ясно, ако имате въпроси, линк към сайта на източника под снимките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeIde2a270bf23

Направи си сам пергола

направете си проста перголаАвторът на тази снимка споделя своя опит, как да направите обикновена пергола със собствените си ръце за два дни с минимални разходи, Защо толкова бързо и евтино? на първо място, това е най-простият дизайн, на второ място, перголата е монтирана на готов бетонен обект. По правило свободностоящата пергола е изградена върху специфични опори, задълбочени под линията на замръзване. Тъй като вътрешният двор на автора беше в добра форма, с бетон с дебелина 15 см, а конструкцията на перголата без покрив не е тежка, тогава инсталиран върху метални тягови лагери точно на обекта, Хоризонталните носещи греди са подсилени с диагонални пръти. Това не е трудно да направите това, просто отсечете четирите щанги под ъгъл 45 ° и завийте с единия край към опорния стълб, а другия към хоризонталната греда. Баровете могат да бъдат направени къдрави, за да изглеждат по-красиви. Всички етапи обаче са добре показани на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId33c7d4610b

Направете сами пергола, изработена от дърво

направете си проста перголанаправете си проста перголаПерголата е специален дизайн, така че изборът на местоположение е от решаващо значение. Можете да използвате всякакъв вид дърво, който предпочитате. Зависи само от възможностите и предпочитанията. това направете сами дървена пергола от южния бор.

Така че, нека да разгледаме списъка с материали, които ще са необходими. Това е:

 • ръчен трион
 • предпазни очила
 • лопата
 • чук
 • ударна тренировка
 • циркулярен трион
 • бормашина
 • рулетка
 • ниво
 • възглавнички за пети
 • болтове с шайби
 • гнездо ключ
 • винтове
 • резбарски лък
 • стълба или стълба
 • Барове и дъски в зависимост от размера на перголата

Като всичко. Сега просто трябва да решите размера и мястото. Последното е много важно от гледна точка на решението как ще се монтират стълбовете, в земята или върху бетонна основа. Монтажът в земята е за предпочитане, въпреки че е по-работа, но е по-надежден. Е, тогава поръчката за монтаж, вижте стъпка по стъпка снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId75d9832290

Как да изградим пергола

как да се изгради перголаПергола ще добави благодат към стила и архитектурния облик на вашия дом или градина. Има голямо разнообразие от размери и стилове. Този дизайн е висок 2 м и широк 2,5 м. Ако мислите каза изграждане на пергола близо до дома, имайте предвид това стандартният дизайн има изпъкналостикоито стърчат средно 40 - 50 см. За строителство изберете плоска зонаАко това не е така, отстранете почвата и уплътнете подходяща зона. Не забравяйте да запазите почвата за използване като насипна подложка. Освен това помислете за място за пергола, препоръчително е да го инсталирате в сянката на дърветата за защита от следобедното лятно слънце. Често срещана грешка е да се мисли, че пергола дава добра сянка, всъщност мрежа от греди и ребра дава много малко сянка. В този проект ще бъде изградена пергола в ъглите на съществуваща подпорна стена; въпреки че процесът на сглобяване е същият като без стена.

 1. Първо маркирайте и маркирайте местата за монтаж на стълбовете с колове. След това измерете диагоналите от ъгъл до ъгъл от двете страни и се уверете, че местоположението е правилно.
 2. За опори с височина 2,5 м. Планирайте да се вдлъбнат около половин метър в дълбочина, като цяло тя трябва да бъде дълбочина 1/4 от височината на опората, диаметърът на отворите е около 30 квадратни метра. виж. Като правило ширината не трябва да бъде по-малка от 25 cm.
 3. След като изкопаете дупките, инсталирайте опорите. Когато пълните с цимент, използвайте дръжка за метла или лопата, за да сте сигурни, че няма въздушни джобове. Ако е така, може да се наложи да добавите повече бетон, за да изведете нивото на повърхността.
 4. Когато наливате, внимавайте да не използвате прекалено много вода, това може да отслаби бетона. Консистенцията трябва да е като масло. Когато бетонът е готов, запълнете дупката до 3 см до повърхността. Това позволява бетонът да се разширява и свива, когато метеорологичните условия се променят. Оставете да се втвърди за 48 часа.
 5. Подгответе опора за греда и греда. Носещите греди са прикрепени към стелажи. Ще ви трябват две до четири греди от всяка страна. Закрепете гредите над носещите греди. В този проект за покрива се използват девет греди.
 6. След като бетонът се втвърди и гредите и гредите са готови, отрежете върховете на опорите. Рафтове отгоре, евентуално добавете още 15 см височина.
 7. Монтаж на греди Отделете време и внимателно измерете надвеса на всеки гребен, за да изравните целия комплект. Инсталирайте ребрата, като закрепете всеки на място с два 15-сантиметрови поцинковани винта от всеки край.
 8. Закрепете всеки край на гредата към горната външна повърхност на всяка колона с два 10-сантиметрови винта, за да ги задържате временно на място. По същия начин прикрепете останалите греди.
 9. Остава само да инсталирате ребрата и накрая да фиксирате гредите на място с помощта на болтове. Поставете ребрата върху върховете на гредите с интервал от 30 cm.
 10. След подравняване можете да фиксирате гредите към стълбовете с 10 см поцинковани болтове. Пробийте дупки в горната и долната направляваща шина. С чук натиснете болтовете през гредата и поставете и затегнете гайките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeIdcbc23c9070

Направи си сам Пергола за растения

направете сами пергола за растениятаЛекият дизайн на пергола предоставя възможност за отглеждане на лозя и други растения, които се нуждаят от подкрепа. По принцип в средиземноморските страни това е основната му цел. Хмел, глициния, бръшлян или грозде не само ще направят перголата по-привлекателна, но и ще дадат повече сянка и уединение. Ако решите да използвате дизайна за вертикално градинарство, тогава основната задача в строителството направете сами перголи за растениятатова е правилното място за избор. В противен случай процедурата на производство вече е описана по-горе, изграждането на тази пергола по същество не се различава и стъпка по стъпка снимките в галерията ще ви помогнат.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId14b200d582

Пергола с люлка на сам

пергола с люлкаТова, разбира се, не е съвсем пергола в класическия смисъл, но авторът нарече статията „пергола с люлка", И беше просто невъзможно, не беше тук пергола с люлкаказано, това е много привлекателно място за отсядане. Без съмнение, отворена беседка, ще я наречем пергола, с люлка, място за огън и рамка под екрана за лятно кино изглежда като истински оазис, място, където можете да съберете приятели и да се отпуснете с цялото семейство. Вярно е, че този проект не може да бъде наречен евтин, според изчисленията на автора, струва почти три хиляди долара, но там е, в Америка, вероятно тук ще е по-евтино, дори купуват нокти за долари там :) Прекарано време за строителството зависи от това колко искате да работите и от нивото на уменията ви. Ако имате поне двама помощници, които имат общи знания за дърводелство и могат да се справят с обикновени електроинструменти, можете да завършите този проект след няколко почивни дни. Представените от автора фотографии трудно могат да бъдат наречени стъпка по стъпка, те са по-вероятно епизодични, но ако искате да знаете как да се изгради голяма пергола с люлка "направи си сам" за зоната за отдих, инструкции на сайта, връзката към които е под галерията, повече или по-малко подробна.

Вижте галерията за вграденото изображениеy онлайн на:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeIdfbfa7520b2

Пергола с люлка

пергола с люлкаИстинска класическа дървена пергола с всичко - вградени рафтове, отстрани модерна декоративна решетка за сянка, Лек и ажурен дизайн - идеално място за отдих, което е лесно да се изгради и можете да го направите сами, като издълбаете декоративни шарки в опашките на ребрата. В средата можете да поставите малка пейка или да направите, както в случая, пергола с люлка, по ваша преценка.

По-долу са показани снимки, където диаграмите показват реда на сглобяване на перголата. Обърнете внимание, ако изрежете декоративни опашки на ребрата, направете това предварително, преди да инсталирате на пергола.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeIdd1f68af70f

направете сами пергола от дървоИзработка на перголи от дърво със собствените си ръце

Да си направиш пергола от нерв е като да правиш красиви мебели, Готовият продукт демонстрира майсторството и красотата на дървото. Но за разлика от ажурна домашна маса, перголата е изложена на слънце, дъжд, вятър и сняг. Затова е важно да се изгради такава структура, която да издържа на всички атмосферни неблагополучия и да живее дълъг живот. Представена тук дървена пергола се състои от четири стълба, поддържащи сенници от греди и греди, Авторът е разработил части, за да гарантира стабилността и издръжливостта на перголата, но така че дизайнът да не се окаже твърде сложен или скъп. Сенникът се състои от три слоя, започвайки от възела на напречната греда, които са фиксирани върху върховете на стълбовете.

Кръговите фуги в поясите и гредите създават взаимосвързани рамки, които не само укрепват структурата, но и я правят по-привлекателна, Тъй като гредите и стелажите са инсталирани на едно и също ниво помежду си, обработете прорезите и върховете на стълбовете с шкурка. Тази процедура ще облагородява съединенията и ще скрие незначителни несъответствия. Два напречни водача придават перголна структурна цялост и чрез шипове придават по-декоративен вид. Всички подробности за направата на пергола със собствените си ръце са показани на стъпка по стъпка снимки и диаграми.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId0ea443a85a

Pergola го направете сами стъпка по стъпка снимка инструкция

направете стъпка по стъпка фото инструкция за перголаАко в двора има свободно пространство, което бихте искали да украсите по някакъв начин, накарайте пергола да го направите сами - чудесно решение, Ако имате градина и искате уютно място за почивка, тогава отново, най-доброто решение е пергола, Съгласен ли сте? Така авторът на този проект стигна до това заключение. Може би този проект може да ви се стори сложен, но можете просто да го вземете за основа, ако планирате подобна конструкция във вашата селска къща или в двора. На автора му трябваше да реализира идеята си само два дниВярно, не без помощта на приятели. Във всеки случай ще ви трябват помощници за инсталиране и наличието на допълнителна двойка очи никога няма да навреди, поне за свеждане до минимум на възможни глупави грешки.

 

 

Подробната инструкция стъпка по стъпка е доста обемна, така че няма да я публикувам тук, под галерията има линк към сайта, където можете да прочетете описанието на всяка стъпка. Както можете да видите, авторът реши да направи перголата си по-удобна и осигурена външни светлини по периметъра, както и кутии за цветя, Вярно ги използва за билки - засаждане на естрагон, мащерка, мента и босилек. Ако тази идея ви е харесала, се показват и стъпка по стъпка снимки как да направите дървени кутии за растения, Като цяло можете да прочетете всички нюанси на сайта, има цяло произведение на изкуството.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId962c503ee1

направете сами пергола за гроздеНаправи си сам Пергола за грозде

Тази малка Направи си сам гроздова пергола авторът построи близо до къщата си, оказа се толкова уютно място за релакс. Дизайнът е малък, не трябва да има специални проблеми с производството. Списък с инструменти:

 1. чук
 2. акумулаторна бормашина
 3. нивелири за нива
 4. четка
 5. лопата.

Списък с материали:

 • поцинковани винтове с шайби с различни размери
 • неръждаеми шайби за закрепване на проводници
 • поцинкована тел
 • 2 торби чакъл
 • 2 торби цимент
 • дървен материал от необходимите ви размери (4 греди, 2 дъски, релси на напречната греда)
 • долен пласт
 • боя

Как да си направите сами пергола за грозде и дори малка пейка, показана на стъпка по стъпка снимки. Подробни инструкции стъпка по стъпка има на сайта, но това не е толкова сложен проект, така че може да се използва просто като идея.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId67007f9655

направете сами арката на перголаПергола направете арх

Арката над пистата е класика и е показана тук как да направите арка на пергола го направете сами, Да се ​​изгради такава конструкция е доста лесно, обаче авторът не е предоставил подробни инструкции. Може да имате въпроси: какви размери греди са необходими, как да инсталирате стълбове и т.н. Това не е проблем; не позволявайте тези малки детайли да ви спрат. Конструкцията на арката не е много отбита от производството на обикновена пергола със собствените си ръцерисунки и стъпка по стъпка снимки на които са представени по-горе. Просто отделете време, направете план, добър дизайн може да бъде развален от неправилна инсталация, така че внимателно проверете измерванията, преди да започнете работа. При инсталиране на опоp Маркирайте мястото на първите две опори с дървени колчета, проверете с квадрат и лента. След това маркирайте позицията на другите два стълба. След като се зададат четирите точки, проверете всички основни измервания, включително диагоналите, за да се уверите, че всичко е настроено правилно. Въпреки че няма инструкции, стъпка по стъпка снимката показва много добре производствения процес, определено няма да ви е необходима инженерна степен, за да го разберете. А пример за дизайн е само пример, в който можете лесно да променяте елементи, за да отговарят на вашите собствени уникални предпочитания и ситуацията. Проста или сложна, голяма или малка, изграждайте както искате!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId3ca3e0956b

Как да изградим пергола направи си сам

направи си перголаПерголите са популярно допълнение към селска къща или лятна вила, тъй като добавят стила и характера на външната зона. Те могат да варират по размер и дизайн, в зависимост от пейзажа, и служат като добро убежище от горещото слънце на места, където хората обичат да се отпускат и да се забавляват. Един от видовете летни дизайни - пергола, е добро решение за декориране на вътрешния двор и омекотяване на топлината на палещото слънце, Перголите обикновено се изграждат с четири носещи стълба, свързани отгоре с ребра и декоративни напречни греди. По правило това са доста прости конструкции в дизайна, но трябва да вземете предвид някои основни методи навреме, за да получите силен и надежден дизайн.

Поддръжка на съобщения

 1. За да инвестирате адекватно в надземните разходи за дървен материал, както и да осигурите достатъчна здравина, най-добре е да използвате подпорни колони 6 × 6. За много малка конструкция с разстояние между стелажите от 1,5 м са подходящи 4 опори, но за нормална голяма пергола марж 6 × 6 няма да е излишен и такъв дизайн изглежда много по-солиден. За да се интегрира перголата в съществуващия пейзаж, те обикновено се изграждат във формата на квадрат и в близост до къщата или най-близката структура.
 2. Първо, подравнете дупките към дълбочината, посочена от местните строителни норми, за да отидете дълбоко под замръзващата земя във вашия район. Уплътнете почвата на дъното на дупките, добавете чакъл за дренаж, след това фиксирайте дъното с бетон, докато стелажите трябва да бъдат перфектно подравнени. Проверете своите измервания два или три пъти.
 3. Носещите стълбове трябва да са 6 × 6 обработено дърво, предназначено за контакт със земята. Инсталирането им е работа за двама. Необходимо е да се монтират заедно, тъй като е необходимо едновременно да изравнявате и закрепвате долната част със странични дъски, които държат щифта, когато бетонът изсъхне. Дъските са приковани към две съседни страни на багажника и ъгъл надолу към земята, за да се укрепят стълбовете. След изравняване закарайте колове до дъното на скобата. Повторете този процес и за четирите публикации.

Перголата, показана в тази статия, е построена за конкретен вътрешен двор, а един от стълбовете служи за опора на вътрешния двор и е прикрепен към стената на къщата.

Ключът към дизайна на пергола е нейното визуална пропорция, Гредите и напречните елементи трябва да са големи, в противен случай горната част на конструкцията ще изглежда малка и незавършена. Трябва да се вземе предвид и допустимият диапазон въз основа на размера на перголата. Например 3-метровата педя е твърде дълга за дъска с размери 2 × 6. Не само, че визуално ще изглежда крехка, но и ще провисне с времето. Повечето строители използват най-малко 2 × 8 за горните части на рамката, а това е за малка беседка.
За тази пергола са използвани 2 × 12 греди, 2 × 10 и 2 × 4 гребени за слой декоративни носачи, монтирани върху ребрата.

Характерно за изграждането на пергола е наличието на опашки на всички хоризонтални дъски, изрязани с декоративен модел. Опашките придават на перголата елегантен дизайн и могат да бъдат нарязани на извит извит профил или ъглов геометричен дизайн - или нещо между тях. Най-дългият ръб на дъските винаги е отгоре, но изцяло зависи от вас. Експериментирайте с дизайна върху хартиен шаблон, по-лесно е да си представите бъдещия дизайн.

След като вземете решение, изрежете първия ред и го използвайте като шаблон, за да маркирате останалите.

 1. Изрежете шаблона, като използвате комбинация от ръчен трион и циркулярен трион. Тъй като първият лъч е готов, използвайте го като шаблон, за да направите опашки по всички греди. Направете същото за ребрата и пистите. Гредите, ребрата и носачите могат да имат различен дизайн на опашката, но всеки тип дъска трябва да съответства.
 2. Следващата стъпка е инсталирането на гредите. Двойните греди са прикрепени към горната част на перголата и свързват страничните стълбове.
 3. Необходимо е да се монтират заедно, ще се изискват и две стълби. След като подравните гредата на желаната височина на опорните стълбове, уверете се, че тя е напълно изравнена. Закрепете го временно с нокти, докато не направите правилна връзка с резето. Прикрепете подходящия лъч към противоположната страна на двата стълба. Повторете за противоположната страна на перголата.
  След това го фиксирайте напълно, като пробиете два през дупките през стълбовете и двойните греди.
 4. Когато задавате височината на гредите, като се има предвид, че те ще бъдат най-ниските хоризонтални конструктивни елементи, така че не забравяйте да оставите достатъчен запас отдолу. Рафтовете и носачите ще бъдат фиксирани отгоре, а цялата конструкция трябва да бъде проектирана по такъв начин, че да пасва на всяка съседна конструкция, в случая - на покрива. Закрепете всяка ъглова единица с два болта1/2 "¾, шайби и гайки.
 5. Когато всички греди са закрепени, пробийте две 1/2-инчови отвори през гредите и вертикалите във всяка става и закрепете всеки ъглов монтаж с два болта. Две чифта греди ще поддържат тежестта на ребрата и пистите на пергола.
 6. Обикновено гредите са малко по-малки от гредите и се монтират вертикално, пресичайки гредите под ъгъл 90 градуса и висящи от всяка страна с декоративните опашки на ребрата.
 7. Разстоянието между ребрата варира в зависимост от размера на перголата. Най-важното правило в интервали е равното разстояние между всички ребрата. Първо, монтирайте предните и задните греди, като ги прикрепите към опорните стълбове над гредата.
 8. Инсталирайте всички останали греди, като ги поставите равномерно между предната и задната част и след това ги прикрепете към гредите, като забиете по два гвоздея във всяка става.

Последният слой дървен материал в този дизайн работи 2 × 4, които са монтирани вертикално над ребрата под ъгъл от 90 градуса, като по същество образуват решетка. Моля, обърнете внимание, че гредоредният слой е допълнителна декоративна част, която е най-подходяща за големи перголи.

Боядисването и обработката на дърво е добър начин да добавите цветна отливка, както и да предпазите дървото от влага и насекоми. Кедърът и махагонът съдържат естествени консервантни масла, които помагат за защита от насекоми и гниене, но обработената дървесина е много по-евтина.

Третирането с водоразтворими консерванти оставя влагата в дървото. За най-добри резултати оставете дървесината да изсъхне за 2-4 седмици преди обработката й. Въпреки простия дизайн, изграждането на пергола изисква минимален опит, надеждни инструменти и компетентни решения на етапа на планиране. Отделете време, за да планирате внимателно всеки аспект на проекта, особено като си направите конкретни бележки за това как да прикачите пергола към съществуваща структура, ако това се изисква във вашия проект.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId259a3c6f7f

Проектиране и строителство на Пергола

направи си перголаХаресвате ли перголи? На авторите на този проект Маркъс и Тереза ​​Климент също. Предлаганата версия на оригиналния дизайн може да ви представлява интерес. Всичко започва с дизайн. Същността на тази проста структура на стълбове, греди, ребра и греди е, че появата на дизайнерските възможности е почти неограничена. Но все пак трябва да го направите „правилно“, в противен случай ще се окаже нещо не съвсем правилно, беседка, която никой не използва, или колос, който затъмнява вратата към задния двор.
Започнете с въпроси. Как ще се използва пергола през повечето време? Колко хора трябва да се поберат там? Планирате ли да сготвите нещо там или просто ще е място за комуникация? Или и двете? Можете да направите уютно място, да речем, близо до поток. Или, както в този случай, перголата ще служи като част от дизайна на вътрешния двор, разположен близо до къщата.
Височината ще зависи от ширината и дълбочината на перголата. Разположението в двора влияе върху размера на материалите. Ако се занимавате с неравен терен, това е различна история. Като цяло се нуждаете от средна основа, баланс на височината, ширината и дълбочината на перголата помежду си и материалите, които сте избрали за строителство.
Обикновено дъното на гредата е референтна точка за съставяне на височина. Всичко под два метра (височината на типичния вход) ще накара хората да почувстват, че трябва да наклонят глава, за да влязат. Звучи странно, но е истина. Най-добрата височина до дъното на гредата е приблизително 2,80 м, което прави пространството удобно и уютно, но в същото време грандиозно и извисяващо. Можете също така да добавите второ, по-ниско ниво, така че да има място за сядане, което може да служи и като маса за чинии, чинии, чаши и храна.
Кое е по-добре да изберете дърво за пергола? В този случай авторите са използвали червен кедър. Той е чудесен за този дизайн, лесен за поддръжка и има уникална текстура и шарки. Разбира се, няма строго правило при избора на материал за изграждане на пергола, така че от вас зависи да решите какво да използвате. Размерите също са въпрос на вкус, например 3,5 метра - твърде дълга пропаст - както за дъски, така и за очите.

Стълбове и напречни греди

 • Преди да преместите шаблона, за да копаете дупки под стълбовете, направете маркировки на земята. За шаблона авторите са използвали рамка, която не е просто по-проста, а е много по-проста. Просто направете кутия с външните размери на разположенията. С други думи, стълбовете са поставени вътре в кутията. Всички размери на пергола са там, където завършват гребените, но вие изграждате полето, където отиват стълбовете.
 • Дълбоките метри отвори създават много мръсотия, за да защитите тревата, можете да използвате брезент.
 • Инсталирайте джъмпер (диагоналите + напречната лента изглежда като A). Кръстопътът ви улеснява придвижването на кутията.Настройте позицията на шаблона възможно най-точно, като се уверите, че тя е успоредна на всеки предмет на разстояние до 3 метра, например ограда или веранда. Маркирайте внимателно местата за всеки багажник.
 • Копането е може би най-малко забавната дейност във всеки проект. Дълбочината трябва да бъде около 70 см. Дори при топъл климат не се препоръчва да се монтира по-малко от 60 см, така че земята да държи опорите на място.
 • След това инсталираме постовете. Можете да ги видите на място, можете да измерите шаблона до желаната височина и след това да видите до необходимата дължина на земята. За да регулирате височината, добавете чакъл в ямата, за да повдигнете полюса. Всяко съобщение изисква две диагонални скоби. Нещо около 1,5 m.
 • Напълнете стълбовете с бетон.

Греди, ребра

 • Използвайте шаблон, за да очертаете външния вид на опашката на ребрата и след това да го прехвърлите към останалите. Декоративните детайли на гредите ще придадат на вашия пергола специален вид.
 • Откъснете един лъч и го завийте към оформлението, в бъдеще можете да го използвате като шаблон.
 • Скобите за щанги са добре подходящи за закрепване на гредата на място. Същото е и с ребрата.
 • Там трябва да режете много. След това маркирайте отстранивсички части, за да не се разбере дълго време къде е горната част, където е долната част по време на инсталацията.
 • И накрая, са инсталирани писти, фиксирани перпендикулярно на ребрата, те фиксират всичко на мястото си, добавяйки линии на сянка и дълбочина към конструкцията.

Тревата е идеална за пода на беседката. Готино е и удобно. Можете също толкова лесно да изградите платформата или да добавите по-късно. Във всеки случай и двата подхода са комбинирани.
На последната снимка завършената пергола с всичките й части от нулата. Комбинацията от стълбове, греди, греди и гредоред може да бъде променена за почти неограничени възможности за дизайн.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeIdb9a46a0f14

Автори Марк и Тереза ​​Климент

Пергола от клони и стълбове

пергола от клони и стълбовеДизайните на полюсите винаги са били популярни. Основното нещо направете дървена пергола от стълбовете е много лесно да се изгради, Няма конкретни правила, които трябва да се спазват по време на строителството, всичко зависи от вашето въображение. Идеята за дървена пергола за озеленяване в комбинация с плетена ограда, изработена от клонки, може да създаде уникален стил за вашия сайт. Всичко, което трябва да изградите оригинална дървена пергола го направете самиТой е:

 • дебели дървени стълбове (около 70 см дължина)
 • къси прави стълбове и декоративни клони.

От инструменти: чук, разделители, резачки, нокти и тел.

 • Стъпка 1: Подгответе стълбовете. Можете да използвате както сушени стълбове, така и прясно дърво. Ако дървото е сухо, предварително пробийте дупки за ноктите. Авторът използва върбови клони, можете да изберете други видове масивна дървесина, които растат във вашия район.
 • Стъпка 2: Правим два правоъгълни странични панела. X-формата ще направи дизайна по-надежден и безопасен.
 • Стъпка 3: Добавете малко декор. Използвайте декоративни клони, за да създадете атрактивен модел на страничната лента. На снимката авторът направи поредица от готически арки, фиксира ги с пирони и отряза излишното със секатури.
 • Стъпка 4: За да създадете триъгълен фронтон за горната част на перголата, зашийте дебели клони. Направете две такива триъгълни фронтони.
 • Стъпка 5: Направете фронтоните също декоративни, добавете няколко красиви клонки наоколо
 • Стъпка 6: Сглобете перголата, закрепете страничните панели с пирони и инсталирайте фронтоните
 • Стъпка 7: Добавете летви към средата на горната част на конструкцията.
 • Стъпка 8: Инсталирайте ъгловата скоба отпред и отзад

Съвет: за да удължите живота на перголата, направете смес от 2 части ленено масло и една част терпентин, С помощта на пистолет за пръскане обработете структурата с тази смес. Не забравяйте да почистите върха на спрея, когато сте готови.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId8c64462f17

пергола завесиПергола завеси

Как да изградим пергола направи си сам ние сме го подредили, но все пак ще трябва да внесем малко уют, да създадем специална атмосфера за релакс. Дизайнът, висококачествените материали и надеждната конструкция са добре и качествено, но без декоративните елементи на перголата, това са само стълбове и напречни щанги за създаване на комфортна среда, най-лесният вариант да шият пергола завеси, Мога ли да ги шия със собствените си ръце? Разбира се, че можете. За това ще ви трябва:

 • бяла тъкан (използван автор 18 м)
 • набор за уши 40 бр
 • ножици
 • куки 8 бр
 • верига
 • тел

 

Кои материи искате да използвате, зависи от вас. Някои могат да бъдат много скъпи, затова авторът предпочете обичайното водоустойчив импрегниран памучен плат, По принцип можете да вземете обикновен лист, зависи от това какви размери са ви необходими и какви метеорологични условия в района, където живеете. Може да не е необходимо да използвате добра кърпа, ако вятърът и дъждът са вашето обичайно време.
Дължината на завесите, разбира се, зависи от височината на перголата. Възможно е страните да имат различна височина, това не се вижда визуално и когато окачите завесите, няма да изглежда красиво. Затова трябва да се правят внимателни измервания, за да се гарантира, че всичко е в съответствие. Ширината трябва да бъде определена в зависимост от тъканта и размера на отворите между гредите, След измерване можете да изрежете осем парчета шарнирни панели. По-нататък снимката стъпка по стъпка показва как да направите дупки и да вмъкнете метални втулки за завесизакопчайте куките и окачете веригата. Е, може би всеки ще се справи със задачата да окачи завеси.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId672e3cb7f7

Направи си метална пергола

Направи си метална перголаPergola е плосък дизайн, който може едновременно да изпълнява роля на беседка и пергола за катерещи растения, Разбира се, тя има малко практически функции, но идеално се вписва като декорация на градина или парцел. Предимно правят дървени перголи, вече сте виждали две дузини примери по-горе, но това не е единственият материал за изработката.

Много красив, по-лек и по-ефирен вид перголи, изработени от метал, На тези снимки е представен само един такъв дизайн. Авторът харесва тънки линии и има заваряване, така че тук представя собствената си версия на метална пергола със собствените си ръце. Процедурата за сглобяване (или заваряване), вижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId27afc8454a

Рисунки направете сами Pergola

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId41877675ea

Направи си сам Пергола 300 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeIdf83eee5d43

 

Направи си дървени павилиони 300 снимки, рисунки, диаграми

Тук можете да намерите малка галерия от DIY дървени беседки. Разбира се, можете да съберете повече снимки, защото има милиони опции. Всяка беседка, направена не според шаблона, а от собствените си ръце, дори според стандартните рисунки, все още е произведение на изкуството. Тук се събират сравнително прости конструкции, което може да направи всеки майстор, който няма много опит. Разбира се, има примери за индустриални продукти, може да е полезно.

Чертежи на квадратни беседки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId5ada0681b4

Квадратни беседки 150 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId457faad387

Чертежи на шестоъгълни беседки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId94337e37c5

Направете сами шестоъгълна беседка 50 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975# sigFreeIdd44ba8b697

Чертежи на осмоъгълни беседки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeIdcc2e795133

Направи си осмоъгълна беседка 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/975#sigFreeId5bbbaa169f


Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим