Публикувано в перголи

Беседка от дърво го направете сами стъпка по стъпка

прост беседка, направена сама прост беседка, направена сама

Ако имате собствена градина, градина, тогава имате нужда от беседка, то е без опции! Днес можете да си купите всичко, но дори обикновен беседка може да струва много пари, няма да назовавам цени, има много реклама на тази тема в Интернет. Но освен да рекламирате готови дизайни, можете да намерите и много инструкции и майсторски класове в мрежата, как да накарате беседка да го направите сами, От многото варианти ще разгледаме само дървени беседкикато най-популярната.

 

От тази статия ще научите:

4 квадратни модела (със стъпка по стъпка снимки) Направи си квадратна беседка

6 модела правоъгълни беседки (+ чертежи) правоъгълна беседка с ръце

Осмоъгълна и шестоъгълнанаправете осемъгълна беседка

сгъваем
(стъпка по стъпка снимки) направете сами сглобяема беседка

pristennaja
(със стъпка по стъпка снимки)стена беседка

отворен
(със стъпка по стъпка снимки)направете сами отворена беседка

70 рисунки и оформления на беседки от квадрат70 рисунки и оформления на беседки от квадрат

90 чертежи и оформления на осмоъгълни и шестоъгълни беседки90 рисунки и оформления на беседки от квадрат

В края на статията огромни снимки на селекция от най-необичайните и красиви беседки (повече от 150 избрани модела) подбор на снимки от най-необичайните и красиви беседки

Статията представя предимно диаграми, чертежи, има и стъпка по стъпка снимки и инструкции, всичко, което би могло да се намери интересно в Интернет. Под всяка галерия има линк към сайта, откъдето идва информацията, така че ако се интересувате от детайлите, винаги можете да отидете до сайта на източника.


Как да направите проста беседка със собствените си ръце

прост беседка, направена самаИзвестният уебсайт wikiHow, както винаги, предлага просто решение за сложни задачи., Освен ако, разбира се, това не е проблем за вас. Не знам как да накарате беседка да го направите самиСледвайте това ръководство. Разбира се, инструкцията за снимка не е много подробна, но снимките са цветни и ясни. Така можете да спестите пари и да направите уникална беседка с готин дизайн, която със сигурност ще впечатли вашето семейство и съседи и всичко това за една трета от цената!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId7a9216d70d

Направи си квадратна беседка

Ето подробни диаграми за изграждане на квадратна беседка.

Направи си квадратна беседкаПростият дизайн и конструкция на тази беседка може да ви заинтересува, Размери в инчове и крачета в чертежите (1 инч - 2,54 см, 1 крак - 30,48 см)разбира се, можете да зададете вашите размери, спазвайки пропорциите. Конструкцията започва с маркиране, измервайте диагоналите, така че да са абсолютно еднакви.

 • Изкопайте дупки под стълбовете и поставете формичките в отворите.
 • Напълнете тръбните форми с бетон и оставете да изсъхнат в продължение на няколко дни.
 • Инсталирайте хоризонталните греди и фиксирайте с винтове към стълбовете. Използвайте ниво на алкохол, за да сте сигурни, че гредите са строго хоризонтални.
 • След това трябва да инсталирате средните трупи до пода на беседката.
 • Подравнете краищата и се уверете, че ъглите са квадратни.
 • След това инсталирайте междинните греди на пода на беседката. Положете пода, фиксирайки дъските с винтове.
 • С помощта на ниво задайте горните греди.
 • Подравнете краищата и използвайте ъгловите конектори, за да закрепите горния гребен.
 • Не оставяйте никакви пропуски между частите.
 • За да предпазите беседката от влага и да подобрите външния вид, лакирайте я или боядисайте.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId27e4ea5c9c

Инструкции стъпка по стъпка при създаване на схеми двускатен покрив за квадратна беседка.

 1. Първият етап от проекта е производството на ребрата. Изрежете двата края под ъгъл от 60 градуса, както е показано в плановете. Направете жлебове в долната част на ребрата, така че да пасват на носещите греди. Маркирайте линиите и изрежете с циркуляр. Пясъчен ръб с шкурка.
 2. Инсталирайте ребрата в горната част на беседката. Уверете се, че те са равномерно разположени.Направете дупки и поставете винтове, за да закрепите ребрата към рамката.
 3. За да сглобите фронтоните, изрежете листовете от шперплат по форма и размер и работете върху ръбовете на шкурка. Поставете листовете върху фронтоните на беседката на беседката. Подравнете краищата и ноктите без пропуски между листовете.
 4. Когато инсталирате покривни листове, прикрепете листове от шперплат към ребрата, като използвате шаблона, показан на диаграмата. Пробийте направляващите отвори с помощта на свредло и поставете винтовете по протежение на ребрата, без да оставяте празнини.
 5. Покрийте покрива с покривен материал, като се уверите, че лентите се припокриват най-малко с 5 см. Закрепете покривния материал към шперплатните листове с покривни скоби. В допълнение, трябва да отрежете парче за горното било.
 6. Прикрепете балюстрадите на ушите, като внимавате да ги поставите на същото разстояние. Пробийте дупки с помощта на свредло и закрепете балюстрадите към релсите с винтове.
 7. И накрая, прикрепете парапети към горната част на компонентите. Пробийте дупки и вкарайте винтове, за да закрепите ламелата на мястото си. Запълнете дупките с дървена замазка и изгладете повърхността с шкурка.
 8. Покрийте дървесината с боя или петна, за да я предпазите от разваляне и да подобрите външния вид на беседката. Тук не са посочени необходимите материали за строителството, има много от тях, ако се интересувате, разгледайте сайта, линкът е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId43c7f9ce6c

правоъгълна беседка с ръцеПравете правоъгълна беседка направете сами

Не е толкова трудно да изградите правоъгълна беседка със собствените си ръце, и несъмнено ще украси вашия сайт, но е малко по-сложно от дизайна с квадратна форма. Винаги планирайте да формирате всичко в самото начало, ако искате да постигнете добър резултат. Освен това правилното планиране може да предотврати много скъпи грешки. Изберете материали с голямо вниманиекато се уверите, че всички части са прави и в добро състояние. Изграждането на правоъгълна беседка е малко по-различно от изграждането на квадрат, но всеки със средни умения в дърводелството лесно може да се справи с тази задача. Няма да описваме процеса подробно, всички стъпки са показани на диаграмите, по-подробна информация може да бъде получена на уебсайта, линк под снимката с рисунки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdf93a58608e

правоъгълна беседка с ръцеВтората част показва как да направите покрив за правоъгълна беседка, Изграждането на покрив за правоъгълна беседка е трудна задача, тъй като включва много разфасовки и измервания. Освен това определено ще ви трябва помощник. За да може всичко да се окаже красиво и надеждно, спазвайте строителните норми и подбирайте висококачествени материали. Необходимо е също така да се използва устойчив на атмосферни влияния дървен материал с добро качество и без дефекти. Последователността на работата е показана на снимките в галерията, подробности за етапите на строителството можете да намерите на сайта на източника.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId5bef8fcee6

правоъгълна беседка с ръцеДруг вариант, как да направите правоъгълна беседка за направяне, Ако имате финансови възможности, тогава разбира се е по-добре да закупите качествена дървесина, като кедър, бор или махагон. Уверете се също, че използваният материал е подходящ за климата. За този проект, ако са налични всички материали беседката може да бъде построена за един ден, Стъпките, които виждате в поетапните диаграми включват:

 • Маркировката, при която трябва да проверите ъглите, като използвате дървения квадрат и измервате диагоналите на правоъгълника.
 • Монтаж на стълбове.
 • Монтаж на външни греди.
 • Монтаж на междинни греди.
 • Следващата стъпка е инсталирането на средни греди, където трябва да прикрепите трупите към средата на стълбовете и да фиксирате с поцинковани винтове.
 • Инсталиране на междинни ребрата е много важно да подравните трупите, за да разпределите правилно теглото.
 • Монтаж на подови настилки, при които е важно правилно да забиете ноктите между лентите, така че да има естествен стек, това ще предпази компонентите от излишната влага. Монтиране на горните релси; използвайте нивото, за да се уверите, че горните релси са хоризонтални.
 • Инсталирането на парапета не е трудно, но основната задача е да изберете дизайн, който да съответства на стила на вашия дом и градина.
 • Монтаж на балюстради.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId317a46222b

покрив за правоъгълна беседка с ръцеПоказани тук как да се изгради фронтон покрив за правоъгълна беседка, Първият етап е производството и монтаж на горното било и ребрата, Както виждате на снимката, е необходимо да отрежете краищата на ребрата с правилния размер и да ги фиксирате към горните напречни щанги с винтове. Уверете се, че горното било е хоризонтално, в противен случай покривът няма да е симетричен. Следващ етап монтаж на ребра от двете страни на покрива, Трябва да центрирате гредите. Нарежете ребрата до желания размер (45 °) и оформете и ги поставете на място.Пробийте дупки и ги закрепете поцинковани винтове, Прикрепете ребрата към предния и задния ръб на правоъгълната беседка. Инсталирайте страничните греди. Закрепете покривните листове. За да се предпази беседката от дъжд, се препоръчва покриване на покривни листове, Фиксирайте лентите към ребрата, много е важно да отрежете краищата на лентите под ъгъл 45 °, ако искате покривът да изглежда красив.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId12e02db067

Беседка с скатен покрив направете сами

Направи си квадратна беседкаИзграждане на квадратна беседка със собствените си ръцеи това не е проста материя, трябва да вземете предвид уменията, които трябва да овладеете, както и инструментите и материалите, необходими за завършване на работата. Независимо от това, ако правилно съставите план, който ще отговаря на вкусовете и нуждите и, разбира се, на бюджета, а също и да използвате правилните методи за дървообработка, можете да изградите доста прилична беседка. Купуването на готов комплект или наемането на професионалист също е вариант, но ако бюджетът е ограничен, може би беседка направете сами ще бъде най-доброто решение. Изборът на правилни планове и дизайн е истинско предизвикателство, тъй като има множество алтернативи. Ето защо от самото начало трябва да запишете необходимите функции и бюджет на хартия. Тогава е необходимо разработване на план, като се вземат предвид необходимите материали и инструменти, Купете подходящите материали за външни конструкции, така че беседката да не се руши след месец. По принцип диаграмите стъпка по стъпка в галерията, описание на всяка стъпка може да се прочете на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId1120d826d4

квадратна беседка със собствените си ръцеДруг пример как да направите квадратна беседка с фронтон, По принцип това е същото като предишното, показано само по-подробно, как да направите покрив за беседка и парапети, Трябва правилно да проектирате отворена беседка. Трябва да решите какви ще бъдат размерите и дали например искате добавете барбекю или барбекю, това трябва да се вземе предвид при планирането, Опциите са почти безкрайни, но трябва да помните това всяка допълнителна функция включва допълнителни разходиСледователно трябва да балансираме ползите и разходите. Избор на подходящ дизайн за беседката е трудно решение, тъй като има много потенциални алтернативи: от една страна, можете да изградите осмоъгълен лятна беседка правоъгълен дизайн или просто квадрат, Тази статия показва как да изградите квадратна беседка за няколко уикенда, като същевременно спестявате значително. Всичко това не е толкова трудно, при условие че знаете как да държите чук в ръцете си и да използвате ръчен трион.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId5164a9c10f

красива беседка за лятна вилаБеседка за лятна къща от дърво

Показани тук как да направите квадратна градинска беседка с фронтон покрив не в диаграми, а във визуални стъпка по стъпка снимки. За конструкцията е използван стандартен материал - дъска, дървен материал, покривен материал. Беше само нестандартно решения за използване на канализационна тръба с диаметър 125 mm за изграждането на основата под опорните стълбове, Снимката показва всички етапи на работа, от маркирането и изливането на колонната основа до закрепването на покрива. Според мен чудесен вариант за лятна резиденция, лек и опростен дизайн без никакви оплаквания.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdd0f25de059

красива беседка с ръцеКрасива беседка, изработена от дърво със собствените си ръце

Прост правоъгълен дизайн с фронтон и красиво проектирани странични стени. Беседката е сглобена от готови форми., всички детайли на проекта са направени по поръчка според личните чертежи на автора. Третата снимка показва модулите, направени в работилницата. Структурата е инсталирана върху фундамент от червена тухла, Вижте стъпките на монтажа в стъпка по стъпка снимки. Поради неравностите на терена беседката е леко повдигната, стълбите очевидно не влизат в плановете на автора, така че е направена временна опция.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId9c2cb38c22

красива беседка с ръцеНаправи си градинска беседка

Този проект, разбира се, е по-амбициозен. че изградете градинска беседка със собствените си ръце не е необходимо да бъдете дърводелец или висок клас на всички сделки, въпреки че няма да навреди. Всички етапи на строителството са показани тук.

 • Работата започва с маркиране. За да се осигури правилното отводняване и да се предотврати растежа на тревата и плевелите премахнете копка и около 10 см почва.
 • След това напълнете подготвената зона с чакъл.
 • След това инсталирайте формулярите за точковата основа и ги напълнете с половин бетон.
 • Използвайте ниво, за да сте сигурни, че върховете на всяка форма са на една и съща височина.
 • В този случай релефът е леко наклонен, така че височината на формите за всяка дупка е различна.
 • На втората снимка виждате устройството, лазерното ниво, което се използва за маркиране.

По-нататък няма да описвам всички подробности, всичко е показано доста добре на снимките, а подробни инструкции могат да бъдат прочетени на уебсайта, линкът е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdb81e20826b

Направи си осемъгълна беседка

направете осемъгълна беседкаТук са показани три етапа на строителство - основната част, покривът и парапета., Осмоъгълната беседка е по-сложна конструкция в сравнение с правоъгълна или квадратна форма, тъй като изисква повече материали и по-сложни операции с дърво. Независимо от това, това не е причина да се откажете от строителството, ако използвате правилните чертежи за работа и планирате всеки аспект на проекта. Според представените планове можете да изградите осмоъгълна беседка със собствените си ръце за 2 - 3 дни, Няма да пиша подробни инструкции, можете да ги прочетете на сайта, но няколко съвета.

 • Първата стъпка е маркирането. Най-лесният начин да очертаете осмоъгълник е да направите квадрат и да отрежете ъглите, докато получите желаната от вас форма.
 • Задайте средните греди с помощта на шаблона, показан на снимките.
 • Използвайте добър трион за рязане на ъгли, това е необходимо за създаване на твърди шевове.
 • Използвайте водоустойчиво лепило за ставите, за да укрепите връзката.
 • Проверете дали основните греди са перпендикулярни на дървения квадрат.
 • Когато монтирате подовата настилка, не забравяйте за противопоказанието на винтовете и за малката празнина между дренажните дъски.
 • Когато инсталирате горните рейки, отрежете краищата на горните облицовки под ъгъл 67,5º. Поставете дървена дъска между стелажите и закрепете с поцинковани винтове.
 • Когато инсталирате нов компонент на място, отвейте всяка опора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdd8f8d26b48

направете осемъгълна беседкаКак да направите покрив на беседката

Монтаж на покрив е следващата стъпка в изграждането на осмоъгълна беседка направете сами, Представените схеми на поетапно строителство ще ви дадат по-добра представа за процеса. Ако планирате всеки аспект възможно най-подробно, можете, на първо място, предотвратяване на възможни грешки, и на второ място, направете покрив дори с минимален опит, Вече знаете как да монтирате стълбовете и да покриете подовата настилка, за изграждането на покрива, разбира се, се нуждаете от повече умения, така че ако можете, свържете се с приятелите си, които може да имат повече опит в тази материя. Покривна конструкция за осмоъгълна беседка на пръв поглед изглежда сложно, но всичко не е толкова страшно, най-важното - внимание и точно изчисление.

 • Започнете с ребрата, трябва да отрежете двата края на 63,5 градуса с митра трион. Закрепете единия край към стълбовете, а вторият трябва да бъде фиксиран в центъра на ребрата. Уверете се, че подравнете всичко идеално, в противен случай покривът няма да е симетричен.
 • По принцип закрепването на гредите и закрепването на покривни релси, но не забравяйте, че е по-добре да го фиксирате с поцинковани винтове. Като алтернатива можете да изрежете триъгълници от шперплат и да ги закрепите с нокти.
 • Независимо от избора са необходими точни измервания и подходящи разрези, направени с циркуляр.
 • След това покрийте цялата покривна повърхност с покривен материал, като се започне от дъното до върха. Уверете се, че покривните ленти се припокриват поне 5 см, за да създадете водоустойчив капак, който да рамкира покрива.
 • След като покриете цялата повърхност, покрийте краищата с ленти от покривен материал и ги фиксирайте със скоби.
 • Един от последните етапи е инсталирането на плочки. За целта е по-добре да прочетете инструкциите, ако няма опит в тази област.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId2ec4c34338

парапет за беседкатаПарапет за беседка

Парапет, това е последният етап. Има много планове, чрез които можете направете парапет за осмоъгълна беседкатака че се уверете в външния им вид съобразени със стила на беседката и вашите вкусове. Първата стъпка е да създадете долния и горния водачи. Използвайте рутера, за да направите широк и дълбок канал в релсите, както е показано на диаграмата. Тези канали ще фиксират плътно балюстради. След това идва инсталирането на долните напречни греди, проверете нивото, така че те да лежат строго хоризонтално. Повторете процеса на останалите 6 страни на беседката. И последната стъпка е инсталирането на парапета. Преди да пробиете отворите за водачи и затегнете винтовете, уверете се, че те са равномерно разпределени., Поставете дървен блок между дъските, за да създадете последователни пространства. Много е важно да фиксирате лентата с винтове, преди да инсталирате горната частнапречните ѝ щанги, Проверете дали всички части прилягат плътно; винтовете са плътно с дървената повърхност.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdd0e442a9f8

Как да направите дървена беседка

как да направите дървена беседкаПоказани тук как да се изгради осемъгълна дървена беседка с покрив на палатка, Това не е изчерпателен трактат на целия процес, въпреки че авторът се опита да покаже всички етапи по-подробно в стъпка по стъпка снимки. Забележка: неизбежните промени в процеса на изграждане ще изискват някои детайли да бъдат променени, Всички размери са дадени за тази конкретна беседка, можете да ги промените по ваша преценка. Целият дървен материал е предназначен за външна употреба, а крепежните елементи са поцинковани. Покривът е от шперплат “CDX”, което по рейтинг означава ниско качество, но със сигурност най-силният вид шперплат в строителната индустрия, Сега относно планирането схемата е доста проста. Осмоъгълник е просто квадрат с изрязани ъгли. Започнете със създаването на квадрат. За да направите това, с помощта на лента, колчета и шнур се маркира квадрат, разделен на 8 части и с помощта на нивото на сградата и шнура, ъглите се отрязват. В резултат получаваме редовен осмоъгълник, Освен това, редът на работа, погледнете стъпка по стъпка снимки, ако нещо не е ясно, ще намерите много подробни инструкции на сайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdd755c14bc8

Как да изградите беседка направете сами 3 проекта

Направи си беседкаЕто три проекта със стъпка по стъпка снимки за това как да изградите дървена шестоъгълна беседка със собствените си ръце., Всички етапи на строителството вече са описани по-горе, те са прости и разбираеми. Разбира се, има много опции за строителство, както и видове дървени беседки, всеки проект има свои нюанси. Тези три проекта не са особено трудни, но ако по-подробно описание на всеки етап представлява интерес, връзките към сайтовете се намират под галериите. Ето първия проект, шестоъгълна беседка с "веранда".

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdaaab81cd30

Ето няколко диаграми и встъпителни снимки на етапите на строителството.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdf8e0c49ec5

15 стъпки за изграждане на дървена беседка със собствените си ръце, Това е проект, който всеки може да реализира с малко помощ за два дни. От инструментите ще ви трябва главно тренировка и чук.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdba8a0f7bf9

направете сами сглобяема беседкаБеседата е сгъваема за даване

Преносима беседка сгъваема за даване при всички случаи, дизайн лесно се сгъва и е подходящ за всякакъв терен. Това е добро допълнение към всеки сайт, може да се инсталира на различни местаосигурявайки нова перспектива, от която е приятно да се наслаждавате на градината или пейзажа. Перфектно предоставя сянка от слънцето и подслон от дъждакоето дава повече време да се насладите на природата. Части от беседката не заемат много място и могат лесно да се съхраняват в гараж или под навес, Този дизайн елиминира дърводелската фантазия, която обикновено се свързва с осмоъгълен покрив и стени. Вместо това авторът е използвал панти, върху които са монтирани стени и чадър на покрива. Цената на строителството е приблизително 200 долара, плюс чадър. Готовият дизайн е разложен на четири монтирани двойки стенни панели и осем пълни комплекта дъски, Секционните секции се свързват с дванадесет бримки, за сглобяването или разглобяването на беседката са необходими по-малко от 30 минути. Конструкцията обаче е много стабилна, дори и при силни ветрове. Авторът е използвал тежка основа за чадър около 40 кг, ребрата на чадъра са прикрепени отстрани със специални куки, С производството на стени всичко е просто, защото и осемте страни имат еднакви общи размери, а седем от тях са идентични. Това означава, че за всяка част е необходимо да измервате само веднъж - и след това да прехвърляте етикетите на други детайли. Подробни инструкции за направата на преносима беседка можете да намерите на уебсайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId12cac51557

Как да направите отворен беседка

направете сами отворена беседкаАко искате да създадете зона за отдих на сайта, трябва да помислите изграждането на открит павилион или павилион, навес, Всъщност това е едно и също, само че имам малко по-различни дизайнерски характеристики. Отворена беседка, същото като класическото, само без стени или парапети, а навесът е още по-лесен, тоест просто покрив, който се опира на няколко стълба, където няма вход или стени. Този проект включва инструкции за изграждане на беседка от импровизирани материали, Такава отворена беседка може да бъде построена от всеки любител за няколко дни. В крайна сметка такъв навес може да се използва за различни цели: може да бъде отворен беседка за релакс, лятна кухня или барбекю, трябва само малко да промените дизайна. Етапите на изграждане са представени на диаграмите в галерията, инструкциите за всяка стъпка могат да бъдат прочетени на уебсайта, връзката е под снимките.

Вижте галерията с вградени изображенияонлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId0120d75db0

направете сами отворена беседкаНаправи си отворена беседка

Показани тук как да изградите отворена беседка със собствените си ръце от дърво, Дизайнът, както виждате, е солиден. Основният строителен материал ще бъде дървени греди, обем и количество ще зависи от размера на конструкцията, авторът не дава цифри, така че трябва да изберете за себе си. Вторият необходим материал два вида метални пръти Т-образна и Г-образна, И все още се нуждаят винтовете, много големи винтове, два пъти по-големи от дебелината на гредите. Не забравяйте за стълба, за предпочитане силен, в този проект това е основното направете сами отворена беседкаинструмент. бетон е друг необходим материал за изграждането на вашата беседка, той ще бъде използван като основа и котва за цялата конструкция.
След като направите чертежа, можете да видите какви размери са необходими за всички дървени части. Ако имате инструменти, можете сами да подадете всички компоненти. Това е най-евтиният вариант. Ако няма умения или инструменти, трябва да намерите някой, който ще го направи ..

направете сами отворена беседкаПървата стъпка е изграждането на фондация.

 • Подгответе сайта и запълнете плочата с желания размер. Ако искате повече здравина, добавете метална армировка към бетон.
 • След това инсталирайте дървени греди и метални опори в бетон под ъгъл от 90 градуса.
 • Ако между металните и дървените части на опорите има пролуки, използвайте катран и силикон, за да ги запълните и създайте водоустойчиво уплътнение.
 • Повторете тази стъпка за всички поддръжки. Обикновено се монтират четири стълба, но ако изберете различен дизайн, може да са необходими повече крака.
 • Следващата стъпка инсталирайте дървените греди върху опорите, не забравяйте да измерите всички страни и се уверете, че са равни. След това ги закрепете на място с винтовете.
 • Следващата стъпка е закрепването на страничните релси към тези, които сте монтирали на стълбовете.
 • направете сами отворена беседкаСлед това трябва да направите триъгълна конструкция, която ще поддържа покрива. Триъгълната форма на тази част от конструкцията е проектирана да разпределя теглото надолу към опорите, което ще бъде особено полезно, ако живеете в райони с големи валежи, особено сняг.
 • Използвайте метални пръти за сигурно фиксиране на диагоналните парчета. Прекарайте металния прът през двете дървени части, за да сте сигурни, че са здраво закрепени на мястото си.
 • Сега инсталирайте горната напречна греда, където ще бъде монтиран покривът. За да направите това, може да се наложи да използвате въже или да получите допълнителна помощ, за да държите парчетата заедно.
 • Сега е време да поставите подпорите на покрива, които ще помогнат да се поддържа теглото. Поставете опора приблизително на всеки 55 см. Закрепете стабилно опорите с винтове.
 • Покрийте покрива с листове от шперплат, този слой трябва да издържа на голямо тегло, той трябва да бъде фиксиран много сигурно.
 • След това прикрепете водоустойчив слой. Има различни видове покриви, можете да изберете кой предпочитате, но ламинираните плочки са популярен и ефективен избор.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId4864b47a34

Палата на Arbor за лятна резиденция

Павилион за лятна вилаТова, разбира се, не е най-лесният проект, но Павилион за лятна вилаТой е идеално място за лятна трапезария. Винаги можете да промените размера и дизайна на павилиона за вашите нужди и бюджет, но е по-добре да използвате указанията и съветите, посочени на диаграмите. Покривът на двускатен ще подобри външния вид на конструкциятано това ще изисква големи инвестиции и много материали. Ако искате да построите обикновен павилион за приятен празник със семейството и приятелите, има няколко варианта, които можете да изберете. От една страна, можете да изградите беседка или по-проста конструкция, като този дървен павилион. Можете да го направите сами, но трябва планирайте всяка строителна стъпка от самото начало. Препоръчва се да закупите най-добрите материали, които можете да си позволите. Те трябва да са устойчиви на атмосферни влияния, като например пресовано дърво, бор или кедър, Внимателно направете точни измервания преди да коригирате размерите. Предварително пробийте дупки в частите, преди да ги завиете, за да предотвратите разцепването на дървото. Всички етапи на изграждане са показани на стъпка по стъпка диаграми, подробни инструкции на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdb8b1985ef2

Направи си павилионГоляма беседка от дърво със собствените си ръце

Тази голяма беседка може да се нарече по-скоро павилион. Добър вариант, ако имате голям двор или достатъчно място на сайта. Добър проект в смисъл, че в перспектива под такъв навес можете да инсталирате барбекю или барбекю или дори да организирате неподвижна лятна кухня, За да изградите такава беседка, от която се нуждаете колонна основано може би най-трудната част е покривът, За да направите това, трябва да бъде инсталиран хоризонталният контур на беседката. След това ги фиксирайте с винтове към опорите.

направи си сам павилионнаправи си сам павилионЗа надеждност замазки трябва да бъдат закрепени с метални ленти, След това закрепете всички останали части. Накрая видяхте централния опорен фланец и поставете щайгата.

Моля, имайте предвид това щайгата се изработва по различни начини, в зависимост от покривния материал, ако е под шисти, тогава тя може да бъде еднослойна или двуслойна. Но това е отделен въпрос. Целият процес на изграждане на беседка е показан на стъпка по стъпка снимки, ако имате въпроси, инструкциите са на уебсайта на източника, връзката е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIde6a4ab7335

красива беседка го направете самиКрасиви беседка направете сами

Такъв красив беседка отворен тип mМожете да украсите всяка градина или къщичка. За да не се повтори, няма да опишем целия процес, т.е. как да направите дървена беседка със собствените си ръце, всички стъпки са същите като в предишните примери. Вярно е, че има много декоративни елементи и оригиналната покривна конструкция, така че ако се интересувате от някакви нюанси, можете да прочетете на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId666830aff1

Направи си беседка за стена

стена беседкаКолкото и да е малка самостоятелната беседка, тя все пак заема достатъчно място. Идеалният вариант за малък двор е направете беседка за стена със собствените си ръце, Наистина, в това изпълнение има много предимства. На първо място, спестявания, защото са необходими по-малко материали. На второ място, компактените, защото се нуждаете от половината пространство, отколкото за самостоятелна беседка. Трето, така е много удобно, не е нужно да стигате далеч, тоест действа като веранда и най-важното е, че такава беседка може да служи за различни цели, например, можете да поставите работна маса, ето работилница на чист въздух. Спете в задушна нощ, организирайте лятна трапезария. Към това изграждането на беседка за стена е дори по-лесно от обикновена, Тук диаграмите стъпка по стъпка показват как да направите това и можете да прочетете инструкции стъпка по стъпка на уебсайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId4fc3df462a

Направи си дървени павилиони 300 снимки, рисунки, диаграми

Тук можете да намерите малка галерия от DIY дървени беседки. Разбира се, можете да съберете повече снимки, защото има милиони опции. Всяка беседка, направена не според шаблона, а от собствените си ръце, дори според стандартните рисунки, все още е произведение на изкуството. Тук се събират сравнително прости конструкции, което може да направи всеки майстор, който няма много опит. Разбира се, има примери за индустриални продукти, може да е полезно.

Чертежи на квадратни беседки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId5ada0681b4

Квадратни беседки 150 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId457faad387

Чертежи на шестоъгълни беседки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId94337e37c5

Направете сами шестоъгълна беседка 50 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdd44ba8b697

Чертежи на осмоъгълни беседки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeIdcc2e795133

Направи си осмоъгълна беседка 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/besedki/965#sigFreeId5bbbaa169f


Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...