Публикувано в басейни

Езерце на сайта Любими

водно тяло в страната водно тяло в страната

Да имате свое езерце с фонтан или малък водопад е модерно днес и мечтата на всеки собственик на имение или лятна къща. Подреждането на малък резервоар на обекта не е толкова трудно, но и не просто, На първо място е необходимо инженерно решение.

Подготвя се фундамент за всеки резервоар, тоест имате нужда от фундаментна яма с подсилено дъно и стени. Маркирането се прави там, където е маркирано мястото планътбъдещ резервоар с колчета. В зависимост от вашето дизайнерско решение, формулярът може да бъде всичко. Когато копаете яма, е необходимо да се вземат предвид всички нюанси. Например, един поток се нуждае от наклон, така че да няма стагнация на водата. Ако се планира засаждане, тогава те също трябва предварително да подготвят ниши.

Можете, разбира се, да го направите по-лесно, като придобиете твърда форма, вече направена от гума или PVC. Но има два недостатъка, първо, това са разходи, и второ, вашето водно тяло ще бъде с такава форма и размер, колкото сте придобили.
Разбира се, има бюджетен метод, например, без бетониране, покрийте стените на ямата с пластмасови торбички, пълни с пясък, и поставете дъното с хидроизолационен здрав филм. Просто трябва внимателно да вмъкнете дупка във филма за източване с корк (като във вана) и да инсталирате пластмасова тръба.

Но ако готовата твърда форма не е подходяща за вас и решите да оборудвате езерцето със собствените си ръце, тогава бетонната работа е незаменима. В допълнение, все още трябва да харчите пари за хидроизолация, така че бетонът да не се срути бързо. Препоръчва се да купувате специална гума, която е предназначена за дълъг експлоатационен живот, въпреки че не е евтина. И купувайте с марж от не по-малко от половин метър. Краищата трябва да излизат отвън, тогава те могат да бъдат маскирани с малки камъни, камъни, растения в саксии.

Не забравяйте, че резервоарът трябва да се почиства всяка година. Отначало водата ще е малко кална. Но не се разстройвайте, когато охлюви, водни стридери и други жители стартират, водата ще стане бистра. Не ги трови с белина, разбира се в този случай водата ще бъде сравнително чиста, но мъртва. Ако засадите някои растения около резервоар, не забравяйте да се грижите за тях и да премахнете навреме мъртвите стъбла.
Обърнете внимание на избора на водна помпа, по този въпрос е по-добре да се консултирате със специалист, който ще ви каже каква мощност е необходима, за да се осигури нормален поток на водата. Е, градинският интериор, пътеките - всичко това е фантазия за себе си или наемете ландшафтен дизайнер.

езерце в градината

Правим басейн от сено и кутии от бира!

Както можете да видите в този пример, не е особено важно от какво е изградена рамката на басейна, основното е да използвате добър и силен филм. И в този случай всяко легло ще се превърне в райски басейн.

Сено басейн

и ето от кутиите за бира

Направи си сам басейн от каси за бира

 

Стъпка по стъпка снимки на басейни от палети

И тук намерихме няколко стъпка по стъпка снимки за вас с майсторски класове как да направите басейн от дървена рамка от палети (или палети).

Направи сам басейн от палети стъпка по стъпка 

Рамка басейн от палети

 

Извън колелото от трактор и от капак палатка

Както виждате, не е толкова трудно да се направи трактор от колело.

Но тук от палатката, тук вече е необходимо да се мисли, че през дупките в палатката можете да пропуснете стъпването, което остава само да бъдете изтеглени и фиксирани над нивото на земята!

Басейнът от колело от трактор и от покривна палатка

 

Много прост басейн)))

Много прост басейн, направен сам

 

Фотогалерия

В тази фотогалерия сме събрали за вас повече от 15 снимки на различни снимки, които стъпка по стъпка с фото инструкции илюстрират процесите на изграждане на различни евтини басейни.

за да увеличите снимката, просто кликнете върху нея

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/bassejny/vodoem-na-uczastke#sigFreeIda06e24885d

Басейни на покривите и балкони на сгради

Ето снимка на няколко къщи с басейни, разположени на покривите и балконите на сградите. Много често самите такива резервоари са направени със стъклени стени и дори дъното. Просто невероятно.

Фантастичен басейнБасейн на покрива

 

Басейни с хищници (крокодили и акули)

Ето снимки на басейните, в които можете да слезете по стъкления тръбопровод до крокодили, батерии. Бързайте по водна пързалка по средата на аквариум с риби. Вижте още снимки в галерията по-долу.

Крокодил басейнбасейн с акули

 

Басейни във формата на котка, китара и пиано

Така че в тези басейни няма нищо особено необичайно, освен тяхната нестандартна форма.

Басейн с форма на пианоБасейн с форма на котка

Басейн с форма на китара

 

галерия

Тук са събрани повече от 40 снимки на необичайни басейни

за да увеличите снимката, просто кликнете върху нея

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/bassejny/vodoem-na-uczastke#sigFreeId318b1b59a6

 

 

Сингапур. Басейн на покрива. селекция призрачен снимка

По-долу сме публикували 4 снимки на басейна на покрива на хотела в Сингапур. Това е най-големият най-голям басейн в света, който е разположен на голяма платформа, която от своя страна лежи веднага на три небостъргачи. Това е обхватът!

Басейн на покрива на хотел в СингапурБасейн на покрива на хотел в Сингапур

На покрива растат палми, има хамаци и се настаняват няколко хиляди души. Това би било плуване там!

 Басейн на покрива на хотел в СингапурБасейн на покрива на хотел в Сингапур

Вижте цялата селекция от снимки в галерията по-долу.

 

И това е къща с басейни на балкона. Луксозно!

Както можете да видите, всеки балкон има басейн със стъклени стени. Водата е просто лазурна. Къщата е създадена в същия стил. Разбира се, не можете да направите такава къща в нашия климат, само ако направите балконите затворени

Къща с басейн с балкони

 

Още две необичайни басейни на покрива

Басейнът на покрива е необичаен

необичайни басейни на света

 

Фотогалерия

Страхотни снимки на различни басейни на покрива се намират в тази галерия.

за да увеличите снимката, просто кликнете върху нея

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/bassejny/vodoem-na-uczastke#sigFreeId6f01f3bf78

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...