Публикувано в Барбекю грил

Направи си тухлена скара 300 снимки стъпка по стъпка инструкции

тухлена барбекю скара тухлена барбекю скара

Няма нищо по-хубаво от това да се насладите на хубава храна, чист въздух и компания от приятели и най-добрата възможност да комбинирате тези неща, да изпържите нещо вкусно на открит огън. Можете да си купите барбекю скара и да я инсталирате почти навсякъде, но е много по-добре да изградите своя собствена направете сами тухлена скара в страната или в двора на селска къща. Има две предимства: първо, материалът - тухлите могат да бъдат лесно отстранени, а скарата е много проста за почистване; второ, можете да изберете най-перфектната форма и размер на барбекюто, в зависимост от свободното пространство.

Тухлено барбекю изграждането изобщо не е трудно, както може би повечето хора си мислят. За добър готвач тухлена скара е чудесна за парти на открито със семейство и приятели. Само имайте предвид, че това е неподвижна конструкция, така че не забравяйте да помислите за удобството преди да започнете строителството. Като цяло, погледнете примерите, представени тук, и се вдъхновете да изградите собствено функционално тухлено барбекю.

 

Тухлена скара за барбекю

тухлена барбекю скараПредставеният тук дизайн на тухлена скара за барбекю е изграден с двойна вътрешна стена, изработена от топлоустойчива огнеупорна тухла, която заобикаля зоната за готвене и външната стена. Този материал е избран предимно поради икономия. Ако искате да промените дизайна, можете да използвате различен материал. Десет сантиметрово пространство между стените помага да се изолира зоната за готвене. Стените са покрити с тънки плочки от нарязан камък. Огнеупорен хоросан се препоръчва за употреба на места с пряк контакт с огън. Той е топлоустойчив и връзката ще продължи дълго време без пукнатини. Основата комбинира опора от 30 см, поддържаща подсилена плоча. Тази структура, известна като плаваща основа, се използва, когато температурните промени причиняват структурата да се движи.

Зона за барбекю

тухлена скара

 1. Поставете подложката 120 × 150 cm.
 2. Изкопайте непрекъснат окоп 30 × 25 см около периметъра на района, оставяйки правоъгълна могила в центъра.
 3. Отстранете 10 см пръст от върха на насипа и го закръглете около краищата.
 4. Задайте формата около площадката така, че горната част да е на 5 см над земята отзад и 14 см по протежение. Този наклон е необходим за източване на вода.
 5. Фиксирайте опората с пет парчета армировка всяка от 130 см. Инсталирайте армировката на опората на 10 ms от предната и задната страна на изкопа.
 6. Покрийте формите с растително масло и изсипете бетон.
 7. След като основата се втвърди след седмица, маркирайте оформлението за вътрешния ръб на стената.
 8. Начертайте линия от 10 см 4 от предния ръб на опората и централната линия, перпендикулярна на първата линия.
 9. Направете правоъгълник 60 × 80 cm.

Суха зидария

Инсталирайте първия ред огнеупорни тухли около външната страна на правоъгълника. забележка: Правилното поставяне на вътрешните стени е необходимо, за да могат те надеждно да поддържат решетката. Започнете с 10 см пълна тухла, за да започнете дясната и лявата стена. Завършете курса с резбована тухла в средата на къса стена.

Външна стена

Счупете тухлите на строителни фуги от 1 см. Задната стена трябва да е на разстояние от 1 см от последната огнеупорна тухла в лявата вътрешна стена. Завършете лявата стена с резбована тухла в средата на стената. Маркирайте референтните линии за външната стена.

подпори

 1. От едната страна маркирайте 8 реда огнеупорни тухли, оставяйки 10 мм хлабина и 3 мм пролуки за останалите фуги.
 2. Горната част на последния ред трябва да е на 90 см от долния ръб.
 3. Поставете 11 реда обикновени строителни тухли, равномерно ги разпределете, така че последният ред да е в унисон с линията.
 4. Всички хоризонтални празнини трябва да са с дебелина малко по-малко от 1,5 cm.

Отметка за вътрешна стена

Поставете слой хоросан за вътрешната стена и след това поставете първия ред огнеупорни тухли.

Поставете външната стена

Поставете първия ред на външната стена.Използвайте смазани дюбели, за да направите дупки зад предните тухли на лявата и дясната стена.

Външната стена на втория ред

Започнете втория ред на външната стена.

Метални конструкции

Инсталирайте метални връзки между ъглите на вътрешната и външната стена на втория, третия, петия и седмия ред.

Изгладете разтвора.

Изгладете ставите на разтвора. Проверявайте фугите в двете стени след всеки няколко реда. Различните решения може да се нуждаят от изглаждане в различно време.

Инсталирайте опорите за грил

 1. Добавете тройници, за да поддържате петия, шестия и седмия ред.
 2. Използвайте 10 см плочи с фланци с дебелина не повече от 2 мм.
 3. Поставете плочите по протежение на страничните огнеупорни тухлени стени, центрирани на 8 см, 30 см, 45 см и 68 см от задната стена.

Поставете каменни плочки

Когато и двете стени са завършени, инсталирайте каменни плочки. Нанесете хоросана върху вътрешната и външната стена. Поставете плочките. Уверете се, че тухлите са плоски и оформете фугите, когато са готови. Инсталирайте решетките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeId9d06eaf399

Не можете да устоите на вкуса на пържено месо, приготвено на улична скара? Не бързайте в магазина, за да си купите скъпо барбекю - заделете само един ден и ще имате свой собствен стилен тухлена скара. Ето още един пример, как да направите обикновена скара от шаран.

Ще ви трябва

 • Тухли, мрежи, пясък, цимент
 • Ниво, лопата, шпакловка
 • Тротоарни плочи
 • маркуч

Работна поръчка

 1. Поставете първия ред тухли, като използвате тава за готвене.
 2. Съберете колкото е възможно повече тухли, за да изрежете по-малко.
 3. Смесете пет части пясък с една част цимент, като добавите достатъчно вода, за да получите вискозна консистенция.
 4. Използвайки ниво на духа, маркирайте външния ръб на барбекюто. Това осигурява директна основа за полагане на първия ред тухли. Когато започнете да полагате първия ред, отново проверете нивото, че ъглите са под прав ъгъл.
 5. Поставете металната замазка в хоросана, за да свържете вътрешната стена към по-дългата стена, което ще добави здравина на готовата конструкция.
 6. Започнете да полагате останалите редове, като започнете от ъглите.
 7. Използвайте ниво на духа, за да проверите всеки ъгъл, за да се уверите, че структурата е квадратна.
 8. Когато във всеки ъгъл са положени пет реда, проверете отново нивото.
 9. Разстелете стени до седем реда. От лявата и вътрешната стена завъртете тухлите, за да направите перваза. След още три реда добавете друг, за да поддържате решетката.
 10. Поставете павета върху стените, както е показано на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeId6411ec8b92

Зона за барбекю

зона за барбекюИзградете страхотно зона за барбекю На открито и се забавлявайте на семейни излети с приятели и роднини. Този проект предполага, че имате основни познания в зидарията и поне основни умения в дърводелството. Този дизайн не може да бъде изграден за един уикенд, така че се настройвайте на факта, че строителството може да се забави с няколко месеца. Въпреки че това е най-много евтин начин за изграждане на тухлена скара за барбекюно все пак трябва да разчитате на определени разходи. Но повярвайте ми, това няма да е допълнителна инвестиция, защото наличието на лятна кухня значително ще увеличи стойността на вашия дом. Много части от проекта могат да бъдат променяни по различни начини, така че не се страхувайте да се отклоните от инструкциите, представени тук, това не е единственият начин за изграждане на барбекю, въпреки че крайният продукт се оказа отличен.

Стъпка 1: Подгответе сайта

 • Изкопайте и изравнете парчето земя, върху което ще бъде инсталирано барбекюто.
 • Преди да излеете бетон, уверете се, че са монтирани водопровод, електрически кабели и газови тръби.
 • Пуснете всички комуникации през фондацията и затворете.
 • След това направете кофража, в този случай размерът на сайта е 90x335 cm.
 • Пригответе разтвора според инструкциите на опаковката и попълнете. Ако нямате собствен бетонен смесител, тогава можете да го наемете или да попитате приятелите си, в противен случай ще трябва да се намесите много.

Стъпка 2: Поставете първия ред печки

Първото нещо, което трябва да направите, е да използвате циментен епоксид, за да монтирате надеждно армировката в бетонната основа.

 • Пробийте дупка и добавете смола.
 • След това изградете сух кладенец, за да източите водата. Ако има, възможността да се свържете с домашна мивка, тогава това не е необходимо.
 • Изкопайте дълбок отвор, който е малко по-голям от варела, който имате, след това пробийте много дупки и монтирайте тръби за източване през капака.
 • Поставете цевта в ямата и изсипете чакъл отстрани.
 • Направете хоросан и поставете първия слой тухли.
 • Напълнете дренажните тръби с цимент, така че да не се виждат.

Стъпка 4: Поставете следните редове от блокове

Поставете още няколко реда, оставяйки отвора на входната врата. Използвайте скоба, за да закрепите средната тухла над вратата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeIdab90448b03

Стъпка 5: Направете бетонни форми за плотове

Направете форма за запълване на долната повърхност на плота. Проверете дали формите са добре фиксирани и няма да се огъват под тежестта на бетона. Не забравяйте да използвате достатъчно фитинги. Пръчките, стърчащи от блоковете, могат да бъдат огънати, за да се закрепят към плота.

Стъпка 6: Направете форми за горните плотове

Направете калъп за горните плотове. Направете 3 дървени скоби, прикрепете ги отстрани на барбекюто и напълнете първо. Не забравяйте да добавите армировка към тях, преди да изсъхнат.

Стъпка 7: Попълнете формата на плота

 • Пригответе разтвора и попълнете формата.
 • Пребройте така, че да стои непокътнат няколко дни.
 • Уверете се, че повърхността е равна, въздушните мехурчета не са толкова важни, защото ще бъдат облицовани с плочки.
 • След това с помощта на свредло и епоксид закрепете багажника към капака.

Стъпка 8: гипс

Направете смес от мазилка и добавете всеки цвят, който харесвате. Разтрийте външната страна на блоковете, без да прилагате към плота.

Стъпка 9: плочка

Изберете плочката, която харесвате. След това смесете лепилото за плочки и нанесете върху плота в предната зона между горния и долния ръб. Първо инсталирайте крайните плочки, след това около периметъра отгоре и в центъра по диагонала. След като всички плочки са на мястото си, инсталирайте мивката и страничната горелка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeId44f03caa62

Стъпка 10: врати

За врати вземете всеки наличен материал. В този случай използвахме обикновени дъски, макар и с антични панти и дръжки за ефекта.

Стъпка 11 Покривът

Можете да направите навес, който е най-подходящ за вашия климат и метеорологични условия. Идеята за пергола, както в случая, за южните райони не е лоша, ако ви подхожда, тогава трябва да подготвите 4x4 опори за багажника, 2x6 бара за страни и 2x2 за летвите. Оцветете дървото, за да съответства на останалото барбекю. Поправете всички електрически кутии на стълба и окачете поне четири светлини, за да е удобно през нощта.

Стъпка 12: съд

Зоната около барбекюто може да бъде застлана с павета или павета. В този проект този въпрос е само в процес, така че все още няма стъпка по стъпка снимки.

Това е всичко, остава да закупите мебели за вътрешния двор и да направите бар плотове за пълна идилия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeId750e5689b5

Тухлена барбекю скара с пушек

тухлена решетка за пушенеДори и с малко умения и минимум инструменти, всеки може да изгради свои тухлена барбекю скараби било само желание. Ако сте доволни от размерите, предложени от автора, следвайте тази инструкция. Плочата е с дължина около 115 см и дълбочина 76 см. Пушек с височина 76 см, ширина 71 см и дълбочина 76 см. Това е газова скара, така че трябва да изчислите местоположението на цилиндъра, В конструкцията на скара няма специални тайни или сложни нюанси, можете да видите общия ред в стъпка по стъпка снимки. Но ако ви интересува, авторът написа доста подробна инструкция стъпка по стъпка, можете да прочетете в сайта на източника, линкът е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeIdf73906f152

Барбекю с арх

барбекю с аркаИзобщо не е необходимо да сте професионалист, за да сложите хубаво извито барбекю от тухли. Веществено доказателство е снимката, която виждате. Авторът на този проект, за първи път в живота си, направи тухлена зидария и свърши добра работа.

Инструменти, използвани в строителството:

 • различни мистрия, най-важното шпатула
 • чук за тухли, длето
 • нивото на спирта и диамантената шлифовъчна лента.
 • ръчен трион.
 • акумулаторна бормашина
 • няколко кофи и стар пластмасов покривен лист за месене.

Стъпка 1: Основни и предни редове

 • Започнете с първите два реда обикновени строителни тухли. Както можете да видите на първата снимка, първо трябва да изложите огнеупорни тухли, а след това и строителните тухли, оставяйки 10 мм празнина между всяка тухла.
 • За основата отстранете почвата с 150 мм по-широка и по-дълга от отпечатъка с четка.
 • След това напълнете областта с хоросан и изчакайте няколко дни бетонът да се втвърди напълно.
 • След това напълнете областта с натрошен камък и добавете приблизително 25 mm разтвор.
 • След това поставете плочката, можете да вземете всяка, най-евтината, само за да изглежда красива.

Стъпка 2: Зидария стени

Поставете кутията на фурната. Как да направите полагането, описано в предишни публикации, тук всичко е същото.

Стъпка 3: арка

Минималната височина на дъгата трябва да бъде най-малко 1/8 от ширината (вътрешен педя), така че тук вътрешният диаметър е 450 мм, което означава минималният повдигане, който можете да използвате. Авторът реши да направи възход от около 150 мм.

За да изградите арка, сглобете временно поддържащ кофраж, всеки материал, който имате под ръка, е подходящ за това. Кофражът трябва да повтаря формата и размерите на вътрешната равнина на арката. Оставете дупка в центъра на комина, като поставите две половини от тухлата. За да инсталирате замъчния камък, отрежете конуса отгоре надолу с шлайф, поставете тухлата на място и поставете толкова разтвор в пролуките, колкото влезе.

Стъпка 4: показалец

 • Напълнете задната стена под арката и започнете да облицовате вътрешността с огнеупорни тухли. Тук можете да видите тухли с шлайф, особено да не се грижите за външния вид, те все още няма да се виждат.
 • За да направите спирачки за решетката на скарата, поставете огнеупорни тухли на ръба и просто завъртете няколко парчета, за да направите перваза.

Стъпка 5: комин

Всеки комин може да се използва за комина, авторът често го намира от стара камина. Просто го поставете на място, изравнете и фиксирайте с гъст разтвор. По принцип е по-лесно да се направи, отколкото да се каже.

Стъпка 6: В края

Отстрани можете да направите дървен рафт на маса.
Огнеупорни тухли поддържат температурата добре, следователно, за да готвите, вземете аксесоари - покер, щипки за обръщане на месо и т.н., в противен случай, когато скарата е загрята, ще бъде доста горещо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeId11bf964828

Ето още една арочна барбекю грил, но в този случай над всяка секция се правят арки. Ето само няколко стъпка по стъпка снимки, а по-подробно можете да разберете на сайта, линкът е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeId30371590be

Направи си сам печката на скара в страната

скара в странатаПрактиката показва, че най-надеждните печки излизат от тухла, която може да се нарече идеален материал. Едно условие: за такава печка на скара е необходима основа. Ето защо, преди да изградите направете грил в страната, е необходимо да се подготви сайтът. Състои се в отливане на стоманобетонна плоча, която ще служи като основа за планираната конструкция.

 1. Когато бетонът се втвърди, помислете, че основата е готова, сега трябва да се отбележи върху нея очертанията на бъдещата конструкция. За да направите това, просто трябва да изложите тухлите по периметъра, без да използвате досега хоросана. Най-важното на този етап е точното обозначаване на прави ъгли, така че те да са наистина прави. Едва след това е възможно да започнете да полагате тухли върху хоросана, като използвате обикновена тухла и смес от цимент и пясък. Дебелината на стената е половин тухла.
 2. Висококачествената защита на конструкцията от влага е много важна. Хидроизолационният слой перфектно ще се справи с тази задача, която майсторът няма да забрави да положи върху самата дъна на конструкцията, нейната основа. Сега тухлите могат да бъдат положени върху разтвора, като поставите предварително подготвени стоманени пръти между тях. Тези квадратни пръти се използват непрекъснато. След полагането на всеки ред те се отстраняват и вмъкват след това между тухлите на следващия ред.
 3. Подобна операция се провежда за улесняване на дейностите на капитана.Така тухлите ще бъдат положени с равни пролуки между тях, а тези пропуски няма да са повече или по-малко от напречното сечение на пръта. Напречното сечение трябва да е равно на един сантиметър. Трябва постоянно да се следи колко гладко се извършва инсталацията. Хоризонталният контрол се извършва с помощта на ниво, вертикално проверено от отвес.
 4. Естествено, че има смисъл преди време да подготвите инструментите. Вече на втория ред трябва да се поставят тухли, така че всеки да припокрива шев между тухлите от предишния ред. Зидарията се нарича превръзка с лъжица и се извършва за укрепване на структурата. Следващата стъпка е формирането на опорен перваз - върху него е монтиран палет.
 5. Палетът може да бъде направен по-късно, по-късно и да има всякаква подходяща форма. Единственото желание е страна отпред, за да не се рушат въглищата. Оформяйки изпъкналостите от двете страни на стената, продължаваме зидарията, като укрепваме скобите между тухлите за решетката. Те трябва да бъдат здраво фиксирани на различни височини за следващите 5 до 7 реда зидария.
 6. Искам да кажа, че зидарията на печката на скара е завършена върху това, но остават някои по-задължителни работи. Докато разтворът не се е втвърдил, трябва да бродирате шевовете, като изчертаете заедно с тях фуга. Те ще доведат до чиста заоблена форма. И когато решението най-накрая се настрои, можете да започнете да украсявате. Противопожарното действие е допустимо не по-рано от седмица след пълното втвърдяване на разтвора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeIdec1f6223a0

Външна барбекю грил

барбекю на откритообикновено барбекю на открито те са поставени от тухли и не е необходим толкова много материал, в случая са отишли ​​около 130 броя. Трябва да се отбележи, че това трябва да бъде червена твърда тухла. Освен това естествено ще се изискват цимент и пясък, както и натрошен камък или развалин камък, армировъчни секции. Но основният материал остава тухла, стените на бъдещата скара за барбекю са направени от него, въпреки че дизайнът му се различава по някои характеристики.

И така, първото нещо, което е необходимо за всяка основна (а именно това трябва да е нашата скара за барбекю), е основата. Приготвяме окоп за него, пълним го с бетон и изчакваме няколко дни, около седмица, за да се втвърди бетонът. Едва след това пристъпваме към полагането на стените. Не забравяйте за хидроизолацията, която е подходяща лента от покривен материал.

 1. Зидарията се извършва в половин тухла, като се обръща особено внимание на това как са разположени ъгловите тухли.
 2. Те трябва да образуват идеално прави ъгли, така че хоризонталното положение на зидарията постоянно да се проверява от нивото на сградата.
 3. Основата на огнището се поставя едновременно със стените, но без да се облича с тях в първите три реда.
 4. Обличането със стени започва с четвъртия ред, стените винаги са разположени с превръзка.
 5. Между шестия и седмия ред в зидарията са монтирани метални ленти или ъгли, които ще служат като опора за подовите тухли.
 6. Дървеният плот за маса се завинтва към прътите, фиксирани в десетия ред зидария.
 7. Скарата или шишчетата ще разчитат на тухлите от деветия ред.
 8. Както обикновено, след завършването на тухлената конструкция, фугите се зашиват.

Дизайните трябва да се оставят да изсъхнат поне седмица. Само тогава огънят в него може да бъде изграден без страх от напукване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeId740b8777f3

Как да си направите временна тухлена скара

временна тухлена скараЗащо да купувате скара, ако можете да направите временна тухлена скара, Сгънете тази проста конструкция и ще имате страхотно барбекю. Направата на временна скара е толкова проста, колкото двойни две и изобщо не изисква никакви инструменти! Просто трябва да изложите тухлите в съответствие с размера на металната решетка.Можете също да регулирате разстоянието между въглищата и металната решетка, като завъртите тухлата.

Какво е необходимо:

 • 20 бр. нехимически обработени тухли
 • чугунена решетка
 1. Изберете местоположение. Огледайте сайта си и изберете идеалното място за поставяне на вашата временна скара. Желателно е това да е равна, равна повърхност.
 2. Създаване на база. Поставете 12 тухли в правоъгълник. За да може въздухът да циркулира, направете празнина между тухлите от около половин сантиметър.
 3. Поставете страничните тухли. Вземете още 8 тухли и го поставете на ръб около страните на основата.
 4. Поставете решетка от чугун. Поставете чугунената решетка върху страничните тухли. Намерете правилното положение, след което можете да го премахнете, за да запълните дърва за огрев или въглища.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeId6bc4b12d98

Проста тухлена скара

проста тухлена скараМного просто наистина. Ето дизайн на скара на дървени въглища, който можете да използвате за направата тухлено барбекю.

изисквания:

 • Циментова дъска 71x 71 x 7 cm
 • 40 стандартни червени тухли
 • Скара по ваш избор
 • Цимент 1,5 - 2 кг

последователност:

 1. Намерете подходящо място за инсталиране на скарата, достатъчно далеч от къщата и като цяло, всякакви сгради.
 2. Изравнете платформата и инсталирайте върху нея циментова плоча.
 3. Пригответе решение. Инсталирайте първия ред тухли върху плоча с разстояние 3,5 см един от друг.
 4. Продължете да полагате, за да направите три реда.
 5. Вземете четирите останали тухли и определете къде да ги поставите в центъра на скарата. Те ще служат като опори, поддържащи решетката.
 6. Монтирайте решетката върху тухлените опори и се насладете на новата си скара.

Надявам се това да помогне на някого поне :)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/barbekyu/gril-iz-kirpicha#sigFreeIdf2ad49b3d7

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...